Vladimir Putin

Sper că în curând va fi încheiat un nou acord de implementare a unui armistiţiu în Estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, după o întrevedere cu preşedintele francez Francois Hollande, că speră că în curând se va încheia un nou acord de implementare a unui armistiţiu în Estul Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

Armistiţiul încheiat la 5 septembrie la Minsk a fost încălcat frecvent, deşi luptele au scăzut în intensitate. Vladimir Putin a mai declarat presei că Rusia, care a anexat peninsula Crimeea în martie, susţine integritatea teritorială a Ucrainei. „Franţa şi Rusia sunt pentru o încetare imediată a băii de sânge” în estul separatist din Ucraina, a mai spus Vladimir Putin după cele două ore de discuţii cu preşedintele francez, salutând „un schimb de opinii foarte constructiv”.

Hollande, care a lansat de vineri, când se afla în Kazahstan, un apel la detensionarea situaţiei, a precizat că „astăzi am vrut să transmit, împreună cu preşedintele Putin, un mesaj care este cel al detensionării, care este astăzi posibilă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: