Consilierii liberali suceveni nu au reuşit să schimbe destinaţia sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului

> Alesul PNL, Lucian Harşovschi (fost PDL), a cerut mutarea lucrătorilor APM în spaţiile Centrului Militar Judeţean > „Poate nu e o tragedie atât de mare, dar când va lua PNL guvernarea vă asigur că va fi grădiniţă acolo”, a arătat fostul democrat-liberal, noul liberal Gheorghe Onofrei Răileanu

 

APM-DSCN5134-(1)Consiliul Local al municipiului Suceava a respins iniţiativa consilierilor noului Partid Naţional Liberal – printre care şi cei ai PDL –, aceea de a evacua sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Obcini şi de se a înfiinţa, în spaţiile eliberate, o grădiniţă cu program prelungit pentru preşcolarii din acest cartier. Potrivit lui Lucian Harşovschi, iniţiatorii vor ca primarul Ion Lungu să facă demersuri pentru ca „această clădire să intre în patrimoniul administraţiei locale”, iar în scopul precizat, edilul-şef „să meargă la Guvernul condus de Victor Viorel Ponta […]”. „Deoarece unele instituţii din municipiul Suceava au fost desfiinţate în ultimii ani, fiind mutate la Iaşi sau activitatea şi personalul lor au fost reduse, considerăm că este posibilă mutarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului într-un alt sediu, care să poată fi folosit în comun cu altă instituţie”, se subliniază în expunerea celor care au promovat proiectul de hotărâre.

Alesul PSD Cornel Grosar a fost de acord cu necesitatea unui asemenea edificiu în cvartalul sucevean, însă aceasta nu ar însemna, în mod obligatoriu, preluarea prin hotărâre de Guvern a sediului APM, ci şi alte soluţii, inclusiv ridicarea unui nou imobil.

 

„Este o prioritate de grad zero să facem o grădiniţă cu program prelungit în cartierul Obcini”, a explicat primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu

 Grosar a propus amendamente la proiectul de hotărâre, acestea referindu-se la împuternicirea primarului Ion Lungu în vederea efectuării demersurilor necesare unei grădiniţe cu program prelungit, edilul-şef urmând a prezenta, în termen de 90 de zile, o informare cu privire la progresele făcute pe această linie. „Daţi-mi mandat, pentru că este o prioritate de grad zero să facem o grădiniţă cu program prelungit în cartierul Obcini, o populaţie de circa 15.000 de oameni neavând o asemenea grădiniţă”, a explicat primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu.

Lucian Harşovschi a cerut mutarea lucrătorilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului în spaţiile Centrului Militar Judeţean, care este, totuşi, un imobil neocupat şi aproape dezafectat, dând ca exemplu preluarea de către Primărie, prin hotărâre de guvern, a fostului cinematograf „Modern”.

„Sincer vă spun, eu sunt optimist, dacă nu votaţi acum, poate nu e o tragedie atât de mare, dar când va lua PNL guvernarea vă asigur că va fi grădiniţă acolo”, a arătat fostul democrat-liberal, noul liberal, Gheorghe Onofrei Răileanu. Colegul său de partid, profesorul Vasile Monacu, ex-inspector şcolar general adjunct, a reamintit că în anii ’90 actualul imobil ocupat de Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost construit cu funcţiunea de grădiniţă.

Dezbaterile pe aceeaşi temă din şedinţa extraordinară de pe 13 a Consiliului Local Suceava, convocată de aleşii ACL, adică noul PNL, nu au mai putut avea loc. La ora 10, oră anunţată pentru începerea lucrărilor plenului în sală, se adunaseră doar 9 consilieri PDL şi PNL, restul până la 23 de aleşi neonorând convocarea. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: