Sondaj IRES

91% dintre români se mândresc cu naţionalitatea lor

Românii se mândresc cu naţionalitatea din care fac parte şi au încredere în viitor, relevă un sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). „Dacă 45% dintre români se autoevaluează ca fiind mai degrabă fericiţi, 36% spun că sunt mai degrabă nefericiţi, iar 18% se poziţionează nici fericiţi, nici nefericiţi. 91% dintre români se simt mândri că sunt români, dar cred că românii sunt mai degrabă ghinionişti decât norocoşi”, se arată în concluziile studiului IRES, date publicităţii ieri.

Potrivit studiului, 85% dintre cei chestionaţi spun că au încredere în viitor, cu 9% mai mulţi decât în septembrie 2014, iar dacă în septembrie 2014, 24% dintre participanţii la studiu declarau că nu mai au nicio speranţă pentru viitorul ţării, la finele lui noiembrie doar 19% mai sunt în acord cu această afirmaţie.

Românii au o părere bună şi în privinţa inteligenţei lor, 73% dintre respondenţi fiind de acord cu afirmaţia conform căreia românii sunt mai inteligenţi decât majoritatea europenilor.

De asemenea, participanţii la sondaj consideră că România este o ţară civilizată (51%) — în timp ce 45% cred contrariul — şi o ţară frumoasă (48%).

Studiul IRES a fost realizat pe 25 noiembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.330 de persoane de peste 18 ani, cu o marje de eroare de ą 2,8%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI