Fălticeni

Viceprimarul PNL Gheorghe Aldea, schimbat din funcţie de majoritatea PSD

> În locul lui a fost ales Constantin Bulaicon

sedinta-alegere-viceprimarViceprimarul municipiului Fălticeni, PNL-istul Gheorghe Aldea, a fost schimbat joi din funcţie de majoritatea formată din consilierii locali PSD. Gheorghe Aldea a pierdut funcţia de viceprimar după ce 12 consilieri au votat pentru proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cătălin Coman pentru schimbarea viceprimarului.

„Având în vedere că majoritatea în CL Fălticeni este asigurată de membrii PSD, 11 din 19 consilieri plus un consilier independent care sprijină iniţiativele noastre, şi ţinând cont de faptul că pe latură politică conducerea judeţeană a PNL a sugerat membrilor lor să se retragă din funcţiile de viceprimar, acolo unde majoritatea nu este asigurată, consider oportun, pentru a munci în echipă şi în beneficiul cetăţeanului, schimbarea din funcţie a domnului viceprimar” a motivat primarul Gheorghe Cătălin Coman iniţiativa de a schimba viceprimarul municipiului Fălticeni.

Cătălin Coman a precizat că decizia de schimbare a lui Gheorghe Aldea nu are nimic în comun cu rezultatul votului la nivel naţional, din 16 noiembrie 2014, nu este o decizie politică, ci una administrativă. 

La rândul său, Gheorghe Aldea a mulţumit pentru sprijinul acordat de membrii CL în cei doi ani şi cinci luni din actualul mandat, precizând că şi-a făcut datoria faţă de municipiul Fălticeni. „Nu este lipsit de importanţă că am mai avut un mandat şi pe timpul dlui primar Tofan şi nu mi se reproşează nimic. Acesta a fost USL, nu l-a făcut nici Coman şi nici Aldea; din păcate s-a dus. A apărut Ordonanţa 55, a dat voie la o anumită migraţie politică, altfel s-a votat, alta este componenţa în CL. Vom vedea dacă este constituţională ordonanţa, în caz contrar vor fi anumite consecinţe, dar noi mergem înainte” a precizat Gheorghe Aldea.

După aprobarea proiectului de hotărâre privind înlocuirea viceprimarului, primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea au avut o strângere bărbătească de mână.

Singura propunere pentru funcţia de viceprimar a fost nominalizarea ing. Constantin Bulaicon. Propunerea a venit din partea consilierei Mihaela Bărbăcuţ. Cu 12 voturi pentru (11 PSD şi un independent), Constantin Bulaicon a fost ales viceprimar al municipiului Fălticeni. Cei şapte consilierii ACL s-au abţinut de la vot.

„Mulţumesc doamnelor şi domnilor consilieri pentru încrederea acordată şi îi asigur pe colegii consilieri, pe cetăţenii municipiului şi pe domnul primar, că voi depune toate eforturile necesare pentru a îndeplini în bune condiţii sarcinile primite, pentru a forma cu adevărat o echipă, pentru realizarea obiectivelor pe care domnul primar şi le-a propus pentru binele municipiului” a declarat Constantin Bulaicon după validarea votului.

Constantin Bulaicon a fost primul primar pe care l-a avut municipiul Fălticeni după decembrie 1989.

                                                      

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: