Secţiile de drumuri naţionale, pregătite pentru intervenţii de deszăpezire

deszapezire-1340086Stadiul pregătirii secţiilor judeţene sucevene de drumuri naţionale, aflate în subordinea Direcţie Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a făcut obiectul analizei şedinţei de vineri a Colegiului prefectural. Conform informaţiilor prezentate în plen, reţeaua de drumuri naţionale aflată în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava este de 296,9 km, dintre care 127,7 km sunt în cadrate în nivelul I de viabilitate, iar 169,1 km în cel de al II-lea. Activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă se va realiza atât în regie proprie, cu materialele şi utilajele din dotare, precum şi prin prestarea de servicii de întreţinere curentă pe timp de iarnă. În acest sens, aflăm că au fost încheiate contracte cu asocierea de firme Florconstruct şi Autotehnorom. La această dată, Secţia de Drumuri Naţionale Suceava are în stocuri 1.989 tone de sare, adică 27% din totalul planificat, cât şi 1.095 tone de nisip, respectiv 20% din necesarul estimat. La intervenţii în zonele Fălticeni, Ilişeşti, Suceava şi Siret vor ieşi 56 de utilaje de deszăpezire şi combatere a gheţuşului, proprii sau închiriate. Potrivit oficialilor SDNS, a fost finalizată montarea semnalizării verticale specifice sezonului de iarnă, în curs fiind montarea panourilor parazăpezi.

La nivelul Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, activitatea de intervenţie pe timp de iarnă este asigurată prin intermediul a cinci baze de deszăpezire şi a două puncte de sprijin. Contractul de deszăpezire este semnat cu Florconstruct Suceava şi Calcarul Pojorâta. SDN Câmpulung Moldovenesc îşi constituie stocuri de 8.438 tone de sare, 7.268 de tone de nisip şi 455 de tone de clorură de calciu. În teren, în zonele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broşteni, Vatra Moldoviţei şi Cârlibaba, vor ieşi două autofreze proprii; trei UNIMOG cu lame, plug, turbofreze şi răspânditoare de material antiderapant; două autoîncarcătoare proprii şi cinci autoutilitare. Firmele contractante asigură şase utilaje cu lamă şi răspânditoare; 15 autoutilaje de acelaşi tip, precum şi şapte încărcătoare. La cerere vor fi mobilizate un autoremorcher şi un autogreder, o automacara, patru tractoare de mare capacitate şi patru buldoexcavatoare. Pe de altă parte, stocurile de carburanţi şi lubrifianţi sunt asigurate pentru minim 14 zile de acţiune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: