Lupte greco-romane, Cupa României juniori I

Două medalii pentru suceveni

La doar o săptămână după ce echipa de juniori II a Liceului cu Program Sportiv Suceava a devenit campioană naţională a României, o parte din componenţii medaliaţi cu aur au participat la Cupa României pentru juniori I, ce a avut loc la Bucureşti. Deşi majoritatea sunt încă juniori II, sportivii de la CSM şi LPS Suceava au luptat pentru un loc pe podium în compania unor adversari cu un an, doi sau trei mai mari, doi dintre ei reuşind să câştige şi medalii. Astfel, la categoria 55 de kilograme, Teodor Horătău, antrenat la LPS Suceava de Andrei Bolohan, a câştigat toate meciurile fără drept de apel, prin tuş sau superioritate tehnică, câştigând astfel medalia de aur, într-un concurs în care adversarii nu i-au luat niciun punct. Component al lotului olimpic de juniori I, Teodor Horătău a fost nevoit să slăbească 8 kilograme pentru acest concurs, dar chiar şi aşa a avut resurse să-şi domine adversarii. O altă evoluţie foarte bună a avut-o Daniel Blănari, sportiv antrenat la CSM Suceava de Daniel Ciubotaru. Luptătorul sucevean a câştigat medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, el fiind încă junior II şi component al lotului olimpic de juniori I. În primul meci, Daniel s-a impus în faţa unui adversar din Botoşani ce este cu doi ani mai mare, iar meciul doi, disputat împotriva unui adversar de la Steaua Bucureşti, l-a terminat prin tuş în doar 23 de secunde. Din păcate, în meciul pentru un loc în finala mare, suceveanul a pierdut în faţa unui sportiv de la Steaua, oboseala spunându-şi cuvântul după slăbirea făcută înaintea concursului, cu 7 kilograme. În ultimul meci, cel pentru locurile 3-5, suceveanul s-a impus în faţa unui adversar de la Rapid Bucureşti şi astfel s-a ales cu bronzul Cupei României. Foarte aproape de o medalie a fost şi Cristian Ostrovanu, pregătit de Valerică Gherasim, luptător ce a pierdut meciul pentru locul 3-5 din cauza unei accidentări. Un alt sportiv cu şanse la o medalie a fost Viorel Strugariu, la 60 de kilograme, care, din păcate, a avut ghinion la tragerea la sorţi şi a picat în primul meci cu un adversar foarte puternic, participant la europene şi mondiale.

„Avem o generaţie foarte bună, mai ales la juniori II şi sunt convins că la anul vom avea mult mai multe medalii în competiţiile de juniori I, inclusiv la Cupa României. Deşi au fost mai mici ca vârstă, elevii noştri au dovedit în multe meciuri că pot lupta de la egal la egal cu adversari mai experimentaţi şi acest lucru ne dă speranţe pe viitor. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava, instituţii ce ne sprijină în activitatea noastră şi mai ales la concursuri, conducerii LPS şi CSM Suceava, dar şi domnului Sevi Ocu Caba, ce ne asigură masa în perioada de pregătire la restaurantul Melody din Suceava”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru.

Pe 5 decembrie, luptătorii suceveni vor intra pe saltea la Satu Mare, unde are loc o competiţie internaţională pentru cadeţi şi juniori. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: