După lucrările de modernizare a reţelei de apă şi canalizare

Şefii de scară trebuie să facă alpinism pentru a citi apometrele

Lucrările de extindere şi modernizare a reţelei de apă potabilă şi canalizare au fost, cu siguranţă, un lucru bun şi necesar în municipiul Suceava, dar au lăsat în urmă, spun beneficiarii, nişte lucruri anapoda.

După ce au răbdat cu stoicism sesiunile mai lungi sau mai scurte de întrerupere a alimentării cu apă, reprezentanţi ai proprietarilor de apartamente din cartierul Obcini, din cadrul Asociaţiei 23+27, şefii de scară de exemplu, se plâng că nu mai au cum să ajungă la apometrele generale pentru a citi şi apoi raporta la asociaţia de proprietari, cum trebuie să facă în fiecare lună, consumurile de apă ale locatarilor scării de bloc.

În urma lucrărilor efectuate prin ACET Suceava, instalaţiile de contorizare a consumului de scară au fost mutate de la subsol în locuri inaccesibile pentru ei.

„Ne-am trezit că apometrele generale de la subsol, la care ajungeam uşor să citim consumurile, au fost mutate în afara blocului, la 10-15 m depărtare, în cămine de beton cam de 1,5 m adâncime, acoperite cu capace de fontă pe care le poţi îndepărta doar cu o rangă de fier şi multă forţă.

Presupunând că la 60-70 de ani, cât au unii şefi de scară, sunt încă sportivi de performanţă ca să coboare în acele puţuri, ar trebui să aibă picioarele îndoite invers din genunchi. Scara este lipită de peretele lateral sub marginea căminului şi nu poţi ajunge cu piciorul la ea… Cum să ne facem treaba? Nu înţeleg de ce, dacă au scos apometrele vechi nu le-au montat pe cele noi în acelaşi loc” a declarat Dumitru Bordeanu, şeful de scară al unui imobil de pe strada Rulmentului din cartierul Obcini.

Această problemă a fost adusă la cunoştinţă şefilor de asociaţie, urmând ca reclamaţia să ajungă la ACET şi de acolo la cei care au avut minunata idee să asigure accesul în căminul cu apometru la care nu se poate ajunge decât, eventual, suspendat în corzi, ca alpiniştii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI