François Hollande susţine că planul de investiţii al lui Juncker de peste 300 de miliarde de euro trebuie „amplificat”

hollandePreşedintele francez François Hollande a declarat ieri că este necesar să fie „amplificat” planul de investiţii de peste 300 de miliarde de euro anunţat în ajun de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker pentru a stimula creşterea în UE, relatează AFP. „Va trebui, fără îndoială, să mergem mai departe în realizarea acestui plan. Va trebui să amplificăm şi mai mult resursele”, a spus François Hollande într-un discurs rostit la Paris. Liderul socialist francez, care a luat cuvântul într-o conferinţă consacrată mediului, şi-a mai exprimat speranţa „ca o mare parte din acest plan să fie dedicată către investiţii în tranziţia energetică sau în tranziţia ecologică”.

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, a prezentat miercuri iniţiativa executivului comunitar privind crearea unui Fond european pentru investiţii strategice (FEIS) în scopul mobilizării, în final, a 315 miliarde de euro într-o perioadă de trei ani. Proiectul Bruxellesului se va baza pe o parte a bugetului european şi pe Banca Europeană de Investiţii (BEI), care trebuie să asigure 21 de miliarde de euro în garanţii pentru a atrage investitorii privaţi. Fondul nu va fi însă alimentat prin contribuţii directe ale statelor membre, spre nemulţumirea criticilor acestui plan. Pentru a încuraja totuşi statele membre să alimenteze noul fond, Comisia Europeană a propus ca sumele vărsate să nu fie contabilizate în calculul deficitului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI