Pentru 2015, în municipiul Suceava

Autorităţile păstrează la acelaşi nivel impozitele şi taxele locale

> Creanţele fiscale aflate în sold la 31 decembrie 2014, a căror valoare este mai mică de 40 de lei, se anulează > De un bonus de 10% au a parte contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care îşi achită, până al 31 martie, obligaţiile datorate pentru întregul an fiscal 2015

CL-DSCN6243Consiliul Local al municipiului Suceava, întrunit în şedinţa ordinară lunară, a aprobat ieri o hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2015.

„Având în vedere faptul că majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice, cât şi persoane fizice, manifestă dificultăţi economico-financiare, consider că este oportun să menţinem, în anul fiscal 2015, acelaşi nivel al impozitelor şi taxelor locale” a punctat Ion Lungu, în expunerea de motive la proiectul de hotărâre. Executivul a propus, iar deliberativul a aprobat facilităţi de natură fiscală, respectiv acordarea unei reduceri de 10% pentru efectuarea cu anticipaţie a plăţii impozitului şi taxei pe clădiri, impozitului şi taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport cu tracţiune mecanică şi a impozitelor pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de mare de 12 tone. De bonus au parte contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care îşi achită, până la 31 martie, obligaţiile datorate pentru întregul an fiscal 2015. „Taxele şi impozitele locale pentru anul 2015 sunt la acelaşi nivel din 2006, în afara cazurilor în care, sigur, prin hotărâre de guvern, s-a dispus altfel” a mai subliniat Ion Lungu.

Noua hotărâre a CL intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015, iar creanţele fiscale aflate în sold la 31 decembrie 2014, a căror valoare este mai mică de 40 de lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanţelor fiscale datorate şi nechitate de către debitori.

De menţionat este faptul că în categoria obligaţiilor locale care se fac integral venituri proprii ale bugetului municipiului intră impozitul şi taxa pe clădiri; impozitul şi taxa pe teren; impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate; impozitul pe spectacole; taxa hotelieră; taxele speciale; alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale; taxele judiciare şi extrajudiciare de timbru.

Impozitele şi taxele locale datorate de contribuabilii cu sediul sau punctul de lucru în municipiul Suceava constituie o sursă importantă de venituri menită să acopere cheltuielile publice a căror finanţare se asigură pe plan local.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI