Vor fi negocieri dificile cu CE, BM şi FMI, dar se poate ajunge la un buget echilibrat

Premierul Victor Ponta a reiterat ieri că proiectul de buget pentru 2015 urmează să fie adoptat în şedinţa de guvern din 10 decembrie şi a susţinut că se poate ajunge la un buget „echilibrat” pentru anul viitor, având în vedere creşterea economică şi încasările bugetare. „Vă rog pe toţi să lucraţi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe-Buget, pentru ca săptămâna viitoare, când se află aici cei de la misiunea tehnică, de la Comisia Europeană, Banca Mondială, FMI, să putem să finalizăm proiectul de buget şi în şedinţa din 10 (decembrie — n.r.) să-l adoptăm, să-l trimitem către Parlament. (…) Vor fi negocieri dificile, însă, în acest moment, pe baza creşterii economice şi a încasărilor bugetare şi a modului în care, până la urmă, fiecare dintre dumneavoastră v-aţi făcut treaba, putem să avem un buget echilibrat în 2015 pe aceste principii. Nu alte taxe şi impozite, scăderea CAS-ului, indexarea pensiilor şi ceea ce deja am negociat şi adoptat pe Sănătate şi Educaţie”, a declarat premierul în şedinţa de guvern.

Ponta le-a solicitat miniştrilor din cabinetul său să închidă construcţia bugetară pentru 2015 pe principiile anunţate anterior. Premierul a precizat că bugetele pentru instituţiile care privesc securitatea naţională au primit acordul de principiu al CSAT şi vor fi finalizate în cadrul proiectului de buget care va fi transmis legislativului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI