Convorbirea telefonică a lui Petro Poroşenko cu noul preşedinte al României

Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Klaus Iohannis l-a felicitat pe nou-alesul preşedinte al României cu victoria la alegerile prezidenţiale de la 16 noiembrie a.c. şi i-a mulţumit pentru sprijinul ferm faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, informează portalul www.president.gov.ua

Poroşenko şi-a exprimat speranţa că relaţiile de bună vecinătate cu România şi poziţia ei solidară faţă de Ucraina vor fi continuate şi mai departe.

„România a fost prima ţară ce a ratificat Acordul de Asociere între Ucraina şi UE, iar sprijinul ei faţă de aspiraţiile noastre de integrare europeană este foarte important”, a accentuat Petro Poroşenko.

La rândul său, Klaus Iohannis i-a mulţumit şefului statului ucrainean pentru felicitări şi l-a asigurat că va susţine Ucraina în demersul său european.

Preşedintele ucrainean l-a invitat pe noul preşedinte al României să viziteze Ucraina. (DIANA TOMA, „Zorile Bucovinei”, Cernăuţi)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI