Gura Humorului

Comemorarea scriitoarei Olga Kobyleanska

Joi, 27 noiembrie 2014, ora 13, la monumentul statuar al scriitoarei Olga Kobyleanska va avea loc o slujbă religioasă şi depunere de coroane în memoria acesteia.

Scriitoarea de limbă ucraineană s-a născut la data de 27 noiembrie 1863, în familia unui funcţionar mărunt (de religie greco-catolică) din oraşul Gura Humorului din Bucovina. În acest oraş, ea şi-a petrecut adolescenţa, iar din anul 1891 s-a mutat în oraşul Cernăuţi, unde a locuit pentru tot restul vieţii şi unde a decedat la data de 21 martie 1942.

Opera sa literară are ca temă viaţa ţăranilor bucovineni, a huţulilor şi a intelectualităţii ucrainene. A fost o luptătoare vehementă împotriva războiului. Teatrul Naţional din Cernăuţi îi poartă numele.

La acest eveniment vor participa reprezentanţi ai Uniunii Ucrainene, cadre universitare din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţele Comunicării, secţia literatură ucraineană, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, elevi şi profesori din oraşul Gura Humorului. (M.M.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI