6000 de pachete cu ţigări abandonate în apropierea frontierei, în zona Brodina

Marţi dimineaţă, la ora 9.25, în timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră ai STPF Suceava, împreună cu cei de la SPF Brodina, au dat de un bărbat care „trebăluia” în apropierea frontierei.

Când a zărit oamenii în uniformă, acesta a luat-o la fugă spre localitatea Straja şi s-a făcut nevăzut.

Frontieriştii au dat o tură în zona respectivă, după alţi intruşi şi, eventual, după marfă de contrabandă, iar aşteptările le-au fost confirmate.

La vreo 800 m de graniţă au fost găsite mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul STPF Suceava. În colete erau 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

În paralel, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, pentru a face la rândul lor cercetări pe acelaşi sector.

„Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 60.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale” a comunicat comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

În aceeaşi zi, colegii din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au fost nevoiţi să scoată pistoalele şi să tragă 12 focuri de avertisment pentru oprirea a trei contrabandişti din Maramureş. Aceştia au fost prinşi pe malul Tisei, cu un microbuz în care transportau aproximativ 11.300 de pachete cu ţigări din Ucraina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI