170 de burse de studiu pentru studenţii romi

Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, prin Biroul Judeţean pentru Romi, anunţă deschiderea procedurii de aplicare pentru bursa de studiu, din cadrul proiectului „Creşterea accesului tinerilor romi la învăţământul superior”, proiect implementat de Roma Education Fund România, împreună cu partenerul său Roma Oktatasi Alap Ungaria. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Potrivit informaţiilor transmise de Alina Stan, consultant pentru problemele romilor, obiectivul general al proiectului vizează „creşterea accesului la învăţământul superior pentru tinerii de etnie romă şi diminuarea riscului de abandon universitar în perioada primilor ani de studii, prin oferirea unui număr de 170 de burse de studiu şi a unei scheme de mentorat studenţilor romi înmatriculaţi în anul I de facultate”. Ni s-a precizat că, pentru a fi eligibili, aplicanţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii: > să se declare public ca fiind de etnie romă; > să fie înmatriculaţi în primul an de facultate cu frecvenţă la zi (respectiv pentru maxim 4 ani în modelul de studiu integrat şi pentru maxim 3 ani în cadrul sistemului Bologna), la o universitate acreditată de stat în România, în anul academic 2014-2015.

Termenul de înregistrare a aplicaţiilor online este 30 noiembrie 2014. Instrucţiunile de aplicare online sunt disponibile atât pe site-ul Romaeducationfund.hu/romaniaesf#point_one şi pe site-ul Romaeducationfund.ro/, secţiunea Proiecte, „Creşterea accesului tinerilor roma la învăţământul superior”, „Instrucţiuni de aplicare”. Aplicanţii pot obţine informaţii suplimentare de la Biroul Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI