Haltere

Trei medalii de aur pentru Irina Lepşa la Europenele de juniori şi tineret

Sportiva română Irina Lepşa a cucerit trei medalii de aur în limitele categoriei 58 kg, categoria tineret, marţi, la Campionatele Europene de juniori şi tineret Under-23 de la Limassol (Cipru), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Trebuie subliniat că Lepşa şi-a adjudecat toate cele trei medalii de aur graţie greutăţii corporale mai mici faţă de rivala Maria Lubina, 57,35 kg faţă de 57,75 kg ale rusoaicei.
La stilul smuls, Lepşa a ridicat 93 kg, la fel ca Lubina, a treia fiind Konstantina Bentelli (Grecia), cu 84 kg. La stilul aruncat, Lepşa a ieşit învingătoare cu 115 kg, aceeaşi greutate ridicând şi Lubina, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de o altă româncă, Loredana Heghiş, cu 106 kg.
La total, Lepşa a avut 208 kg, ca şi Lubina, locul trei fiind ocupat de italianca Jennifer Lombardo, cu 189 kg.
În concursul junioarelor, Bianca Ioniţă, la categoria 69 kg, a cucerit o medalie de argint la stilul aruncat cu 112 kg şi un bronz la total cu 199 kg. La aceeaşi categorie, Mariana Dumitrache s-a clasat pe locul V la total cu 192 kg.
Bilanţul sportivilor români în întrecerea juniorilor a ajuns la 11 medalii, dintre care una de aur, opt de argint şi două de bronz, iar la Under-23 este de opt medalii, trei de aur, una de argint şi patru de bronz. România mai are patru reprezentanţi la juniori şi trei la Under-23.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI