La Şcoala Gimnazială Siminicea

Expoziţia „Francezi şi români în marele război”, la 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial

La 100 de ani de la debutul Primului Război Mondial, Muzeul Bucovinei din Suceava prezintă, la Şcoala Gimnazială Siminicea, expoziţia itinerantă „Francezi şi români în marele război”, joi 27 noiembrie. Evenimentul se înscrie în cadrul mai multor manifestări dedicate acestui centenar, ce au avut loc în acest an în toată ţara. Expoziţia a fost prezentată deja în mai multe şcoli din judeţul Suceava, ultima fiind Şcoala Gimnazială „Constantin Morariu” din Pătrăuţi. La Siminicea va fi prezentată elevilor cu ocazia activităţilor dedicate zilei de 1 Decembrie, coordonate de director Cristina Miron.

Expoziţia este realizată de Direcţia de Comunicare şi Producţie Audiovizuală a Ministerului Apărării din Franţa, în colaborare cu Muzeul Militar Naţional „Ferdinand I” din Bucureşti. Sunt prezentate personalităţi politice şi militare din Franţa şi România, momente importante din Primul Război Mondial, rolul misiunii militare franceze în refacerea şi întărirea capacităţii de luptă a armatei române, au informat reprezentanţii Muzeului Bucovinei. „Fiecare panou cuprinde repere cronologice, portretele personalităţilor şi factorilor de decizie din epocă evocaţi în expoziţie, prim-ministrul Ionel Brătianu, generalii francezi Joffre şi Berthelot, generali români, hărţi ale luptelor şi planuri militare, dar şi regele Carol I, regina Maria, regele Ferdinand, în timpul domniei celui din urmă, realizându-se unirea din 1918, România Mare. Fotografiile de epocă sunt din fondurile arhivelor, Muzeului Militar Naţional din Bucureşti şi colecţii particulare”, au mai informat organizatorii. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI