„Fluturaşii” de la Grădiniţa „Micul Prinţ” din Suceava au vibrat în „Armonii de toamnă”

Preşcolarii de la Grădiniţa „Micul Prinţ” Suceava au adus un strop de magie şi au rememorat momente deosebite petrecute alături de doamnele educatoare în anotimpul ce tocmai s-a încheiat.

Grupa fluturaşilor „Micului Prinţ” a sărbătorit roadele celui mai frumos anotimp printr-o serbare numită „Armonii de toamnă”, desfăşurată în sala mică a Casei de Cultură, joi, de la ora 17.

Îmbrăcaţi în costume colorate, într-un decor de poveste, cei 16 fluturaşi le-au arătat părinţilor, bunicilor, dar şi educatoarelor că minunăţia de culori, roadele naturii şi activităţile specifice sezonului sunt în deplină armonie.

Eroi într-o poveste de toamnă, copilaşii s-au pregătit impecabil cu cântecele, poezii şi joculeţe. Debutul serbării s-a realizat prin proiectarea unui filmuleţ despre anotimpul cel mai îmbelşugat, pe ecran fiind prezentate peisaje mirifice şi roadele naturii. De asemenea, părinţii şi bunicii prezenţi la serbarea toamnei şi-au văzut „fluturaşii” în fotografii realizate în timpul activităţilor desfăşurate.

În timp ce fotografiile se derulau pe ecran, un cântecel despre ploaie a stârnit amuzamentul micilor fluturaşi, iar astfel sala a fost cuprinsă dintr-odată de veselie. După momentul introductiv, fluturaşii zglobii au urcat pe scenă, pe acorduri de chitară. Ei au arătat printr-un joculeţ că ploaia poate fi şi prietenoasă, iar prin cântecele şi poezii au gustat din roadele naturii, fructe şi legume specifice toamnei.

La final, micuţii au avut parte de o surpriză: patru eleve alături de profesorul de educaţie muzicală Adrian Şoiman de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” au cântat cele mai frumoase melodii de toamnă, fluturaşii de la „Micul Prinţ” dansând şi jucându-se cu baloanele colorate. Recitalul lor a fost încheiat prin fredonarea unor colinde de Crăciun, pentru a marca începutul unui nou anotimp.

„Noi avem mereu tot felul de acţiuni. Vrem să aibă copiii tangenţă cu ceea ce se întâmplă în lume. Nu facem activităţi numai la nivelul grădiniţei: noi ieşim să vadă, să viziteze, să cunoască. Acesta este un prilej de a ne întâlni cu părinţii şi de a ne bucura împreună de ceea ce au realizat copiii” a declarat Sanda Barabaş, manager al Grădiniţei „Micul Prinţ” Suceava.

Evenimentul desfăşurat joi seara a fost încununarea proiectului tematic „Toamna”, la grupa Fluturaşilor fiind implicate în buna desfăşurare educatoarele Ana Chelba, Ancuţa Pârghie şi Eugenia Marteniuc.

„Am considerat că toamna este un anotimp aparte pentru fiecare şi am dorit ca şi copiii să simtă acest lucru şi să dea o importanţă mai mare acestui anotimp” a spus ed. Ana Chelba. Ea a precizat că evenimentele tematice la Grădiniţa „Micul Prinţ” vor continua, prichindeii urmând a se pregăti în perioada următoare pentru serbarea Zilei Naţionale şi pentru cea de Crăciun. (MIHAELA TCACIUC)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI