Adrian Năstase

Ar fi bine să se ceară un vot de încredere în Parlament

Adrian-NastaseFostul premier Adrian Năstase a afirmat ieri că, pentru a verifica soliditatea majorităţii parlamentare, în momentul în care va reîncepe sesiunea, în februarie, când ar fi posibilă şi o remaniere guvernamentală, ar fi bine să se ceară un vot de încredere, care, în opinia sa, ar confirma soliditatea acestei majorităţi. Potrivit acestuia, forţa guvernului nu poate să fie dată decât de siguranţa votului din Parlament. „Iar, în felul acesta fie printr-o declaraţie politică cerând un vot de încredere pe o declaraţie politică, fie printr-o remaniere cu modificarea configuraţiei Guvernului, se poate verifica soliditatea încrederii structurii parlamentare care, după părerea mea, nu ar trebui să ridice niciun fel de problemă. Dar ea ar fi foarte importantă din punctul de vedere al comunicării publice după această înfrângere cu diferenţe semnificative”, a afirmat Adrian Năstase la Târgul de Carte Gaudeamus, unde şi-a lansat volumul „Cele două Românii”. El a dorit să precizeze că nu doreşte să dea sfaturi, fiind vorba despre o opinie personală.

În plus, acesta a opinat că ar fi necesar ca preşedintele ales, când va prelua funcţia, să stabilească o regulă care “ar fi foarte necesară”, şi anume consultări o dată la două săptămâni, de exemplu, cu primul ministru şi preşedinţii celor două Camere’’, pentru un consens în ceea ce priveşte problemele de politică externă, dar şi priorităţile de legiferare. „Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le vedem oarecum diferit, dacă nu vrem ca votul acesta să ducă la ceva ce s-ar putea numi un război rece între cele două segmente politice şi în condiţiile în care, sigur, preşedintele Iohannis va încerca într-adevăr să fie un preşedinte al tuturor românilor. Este dificil, fără îndoială, pentru că în perioadele de după alegeri apare întotdeauna o anumită doză de fanatism, apare o anumită formă de radicalizare a opiniilor, a atitudinilor, ceea ce sigur va determina o anumită presiune asupra Cotroceniului. Rămâne de văzut spre ce ne vom îndrepta, spre un război rece, spre unul de tip intern sau o formulă până la urmă de acomodare mai inteligentă între cele două Românii, cum le-aş numi eu”, a mai spus fostul preşedinte al PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: