Femeile din PSD Suceava participă la Simpozionul „Violenţa domestică ne poate ucide” de la Iaşi

Femeile din PSD Suceava vor participa sâmbătă, 22 noiembrie, alături de colegele din Bacău, Botoşani, Iaşi, Brăila, Galaţi, Neamţ, Vaslui şi Vrancea, la Simpozionul „Violenţa domestică ne poate ucide”, care va fi găzduit de Organizaţia de Femei PSD a judeţului Iaşi.

Acţiunea are loc cu ocazia zilei de 25 noiembrie, care este consacrată anual ca Zi internaţională de luptă împotriva violenţei domestice, şi este pregătită de Organizaţia Femeilor Social-Democrate, în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert.

Despre importanţa prevenirii şi combaterii acestui fenomen, care a luat o amploare fără precedent, atât în România, cât şi în alte ţări din lume, vor prezenta expuneri Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, Gabriela Coman, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie; Maria Lazar, secretar de stat, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării; Silvia Tabusca, profesor universitar specialist în domeniu; Cristian Chiscop, coordonator programe FES; reprezentanţi ai ONG-urilor din Iaşi şi judeţele din Moldova şi ai instituţiilor de specialitate.

OFSD, în colaborare cu parteneri ai societăţii civile, a lansat acest proiect în urmă cu cinci ani, tot la Iaşi, iar la dezbaterea de anul acesta se va efectua o analiză a modului cum se derulează proiectul, se vor desprinde concluziile privind aplicarea legislaţiei, sprijinirea victimelor violenţei domestice şi pedepsirea celor care comit asemenea fapte. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI