În municipiul Suceava

Diasil se va ocupa de salubrizarea stradală în următorii șapte ani

Ion Lungu

Ion Lungu

Salubrizarea stradală în municipiul Suceava va fi efectuată în următorii şapte ani de firma Diasil, pentru 3,64 de milioane de lei, fără TVA, anual, după ce Curtea de Apel Suceava a decis, marţi, definitiv, respingerea contestaţiei depuse de firma Rosal.

„Ne-am luptat doi ani de zile cu această licitaţie” a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat, într-o conferinţă de presă, că firma care a câştigat licitaţia este pregătită deja pentru sezonul rece cu 22 de utilaje de deszăpezire şi stocuri de materiale antiderapante. Edilul-şef şi-a exprimat încrederea că firma desemnată va asigura servicii de calitate.

Primăria Suceava a lansat la sfârşitul anului 2012 licitaţia pentru concesionarea pe o perioadă de patru ani a salubrizării oraşului, pentru suma de 25 de milioane de lei, iar în primăvara anului 2013 a anunţat câştigătorii. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de firma Rosal, care asigurase în ultimii opt ani acest serviciu în Suceava şi care depusese cea mai bună ofertă, dar a fost descalificată. Contestaţia firmei Rosal a fost admisă, dar ulterior Curtea de Apel Suceava a decis reluarea întregii licitaţii.

După reluarea licitaţiei, în luna aprilie 2014, Primăria Suceava a fost nevoită să refacă întregul caiet de sarcini care fusese aprobat iniţial de ANRMAP, dar care, apoi, a fost respins de aceeaşi autoritate. Între prevederile modificate au fost cele privind durata concesiunii, garanţia de participare, experienţa similară care presupune şi dovada că firma respectivă a încheiat cu succes contracte similare.

Licitaţia a fost câştigată în luna august de firma Diasil, dar rezultatul ei a fost contestat în instanţă de firma Rosal, care a asigurat din anul 2003 salubrizarea stradală în municipiu.

Curtea de Apel Suceava a respins, marţi, definitiv, contestaţia depusă de Rosal.

Contractul cu firma Rosal pentru salubrizarea municipiului Suceava a expirat la data de 1 decembrie 2012, iar, până la desemnarea prin licitaţie a noului operator, contractul a fost prelungit.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI