Codul galben de vreme rea determină autoritățile sucevene să adopte măsuri urgente

Florin Sinescu

Florin Sinescu

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a solicitat tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ instituirea serviciului de permanenţă după ce a fost anunţată atenţionarea „Cod galben” de precipitaţii abundente şi vânt.

El a anunţat că echipele de deszăpezire sunt pregătite să intervină, secţiile de drumuri naţionale, dar şi cele de drumuri judeţene fiind pregătite cu stocuri de materiale antiderapante. Astfel, secţiile Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc au în stoc 1.404 tone nisip şi 3.317 tone sare. De asemenea, sunt pregătite 88 de utilaje de intervenţie, 26 utilaje proprietatea CNADNDR şi 62 închiriate.

Pentru drumurile judeţene, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava are pregătit un stoc de 5.700 tone de nisip şi 550 de tone de sare şi 55 de utilaje pregătite de intervenţie. Totodată, sunt pregătite două puncte de sprijin, la Poiana Stampei, pe DN17, şi la Ratoş, în intersecţia DN17 A cu DN2, unde există utilaje cu stocuri de material antiderapant.

„Având în vedere avertizarea meteorologică, facem un apel către populaţie să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, iar orice eveniment care apare în trafic să îl anunţe la numărul unic de urgenţă 112, pentru a se putea interveni cu măsuri operative. S-a început montarea parazăpezilor în judeţul Suceava, în zonele cu risc de înzăpezire, mai exact 13,7 km liniari, urmând să mai fie un supliment de 5 km liniari. Autorităţile judeţene sunt pregătite să gestioneze condiţiile meteorologice anunţate, iar autorităţile locale trebuie să fie în alertă şi să fie pregătite de intervenţie dacă va fi nevoie” a precizat Florin Sinescu. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI