Republica Moldova vrea ca o secție de votare pentru cetățenii săi să fie deschisă și la Suceava

Autorităţile din Republica Moldova au învăţat din greşelile „europene” ale celor de la Bucureşti şi suflă şi în iaurt pentru alegerile care vor avea loc la finele lunii în ţara vecină.

Astfel, pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Republica Moldova, va fi amenajată la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava o secţie de votare, unde cetăţenii moldoveni care se află în acea perioadă în zonă vor putea să voteze.

Prefectul judeţului, Florin Sinescu, a declarat presei că solicitarea pentru înfiinţarea acestei secţii a venit din partea Guvernului Republicii Moldova şi că autorităţile sucevene vor asigura logistica pentru înfiinţarea secţiei, de asemenea paza şi ordinea prin intermediul structurilor MAI.

În momentul de faţă în judeţul Suceava sunt peste 700 de rezidenţi din Republica Moldova, dintre care ceva mai bine de 500 se află la studii. Dintre ei, peste 300 sunt studenţi, iar restul liceeni.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a adoptat o procedură simplificată pentru cetăţenii moldoveni din diaspora, care, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, vor semna, pentru abţinerea de la vot multiplu, direct în listele electorale.

Este pentru prima dată când la Universitatea din Suceava se înfiinţează secţie de votare pentru cetăţenii din Republica Moldova, la celelalte scrutine aceştia votând la Consulatul din Iaşi sau la Ambasada din Bucureşti.

Pe lângă Suceava, vor mai fi înfiinţate noi secţii de votare în Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa şi Bacău. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI