Suceava

Direcția Socială a respins 46 de dosare pentru acordarea ajutorului financiar la încălzirea locuinței

În urma verificării documentaţiei depuse de sucevenii care se încălzesc în sistem centralizat, lucrătorii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei municipiului Suceava au descoperit mai multe cazuri de încercare de obţinere necuvenită a sprijinului financiar pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2014-2015.

„Avem 46 de neacordări, cereri care nu au fost eligibile din cauza deţinerii unor bunuri. Noi le-am verificat prin programul Primăriei, excluşi fiind cei care nu au prezentat actul de proprietate pe locuinţă sau din alte diverse motive” a precizat Narcisa Marchitan, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială.

Potrivit celei mai recente centralizări, în baza de date a Direcţiei de Asistenţă Socială au fost înregistrate aproape 3.070 de cereri, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare depunând 2.353 de solicitări. Proprietarii de centrale individuale pe gaze naturale au venit cu 540 de cereri de acordare a sprijinului financiar al statului, iar alte 13 au fost înaintate de familiile care se încălzesc cu radiatoare electrice. Nu în cele din urmă, 163 dosare au depus şi sucevenii care folosesc combustibili solizi sau lichizi. Data limită de depunere a dosarelor pentru sprijinul financiar la încălzirea locuinţei în sezonul rece 2014-2015 este 19 noiembrie.

„Cererile adunate în perioada 1-20 ale lunii vor intra în plată de la luna depunerii cererii, dar pentru perioada rămasă din sezonul rece. Noi primim în continuare cereri” a declarat Narcisa Marchitan.

Plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat este similar anului trecut, respectiv de 786 de lei net pe membru de familie şi 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care au folosit combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei. La stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap. Este considerat ca bun care duce la excluderea de la obţinerea sprijinului financiar al statului autoturismul cu o vechime mai mică de 10 ani. În cazul proprietarilor de autoturisme mai vechi de 10 ani, la cerere va fi anexată şi o copie după certificatul de înmatriculare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI