Apa caldă și căldura consumate de suceveni, plătite de Primărie și Guvern

> În octombrie şi noiembrie, populaţia a acoperit doar aproximativ 27% din valoarea totală a facturilor, restul de circa 73% reprezentând suma achitată de la bugetul municipiului, cât şi din alocări din bugetul de stat > Şocant este şi faptul că Asociaţia nr. 75 din cartierul Burdujeni este cu plata facturilor la nivelul lunii martie 2009, iar Asociaţia „Ion Vodă Viteazul” achită facturi restante din februarie 2010!
Ion Lungu

Ion Lungu

Sucevenii nu au înţeles să intensifice ritmul plăţilor către societatea de termoficare în insolvenţă Termica Suceava. Astfel, în lunile octombrie şi noiembrie, în conturile societăţii de transport şi distribuire a agentului termic au mers circa 6,4 de milioane de lei, dintre care către producătorul Bioenergy a fost orientată suma de peste 4,2 milioane de lei.

Potrivit primarului Ion Lungu, din cele 6,4 milioane de lei, 4,7 milioane de lei (circa 73%) reprezintă fonduri plătite de la bugetul municipiului, cât şi din alocări guvernamentale de la bugetul de stat.

„Din păcate, încasăm foarte greu de la asociaţiile de proprietari” a reliefat edilul-şef, ieri, la întâlnirea lunară cu preşedinţii şi administratorii acestor structuri.

Cu acest prilej s-a remarcat că din 99 de asociaţii la care s-a analizat activitatea, 44 au restanţe la plata serviciilor de alimentare cu apă caldă şi căldură. În topul marilor datornici conduce Asociaţia nr. 33 din Burdujeni, cu 1,6 milioane de lei, urmată de Asociaţia nr. 41 din Burdujeni, cu 1,1 milioane de lei, şi Asociaţia nr. 34 din acelaşi cartier, cu peste 998.000 de lei. În ceea ce priveşte media pe locuinţă, pe primul loc în clasamentul rău-platnicilor se situează Asociaţia nr. 41, cu 4.160 de lei de familie, după care vine Asociaţia „T3-Mărăşeşti”, cu 3.360 de lei de apartament şi Asociaţia „Ion Vodă Viteazul”, cu 2.748 de lei de fiecare racordat la sistemul centralizat. Pe de altă parte, relevant este şi faptul că Asociaţia nr. 75 din cartierul Burdujeni este cu plata facturilor, excluzând penalităţile, la nivelul lunii martie 2009, Asociaţia „Ion Vodă Viteazul” achitând facturi din februarie 2010, iar Asociaţia nr. 25 „Centru”, plăteşte serviciile din iunie 2013.

Edilul-şef a făcut apel la şefii asociaţiilor de proprietari să-i determine pe consumatorii casnici să-şi onoreze facturile curente, iar pentru debitele istorice să întocmească grafice de eşalonare a acestora.

„Este de competenţa operatorului şi asociaţiilor de proprietari să rezolve această problemă. În caz contrar, vom avea căldură şi apă caldă doar în măsura în care sucevenii vor plăti. Să nu uităm că preţul gigacaloriei pentru populaţie a rămas la 185 lei şi că Primăria suportă diferenţa de la bugetul local” a pus în vedere încă o dată şeful administraţiei locale.

Primarul Ion Lungu a atenţionat că, deja, Primăria este cu 1 milion de lei în avans în ceea ce priveşte achitarea subvenţiei la diferenţa de tarif. Banii se duc la societatea producătoare de agent termic, Bioenergy, care a anunţat că mai are masă lemnoasă doar pentru 10 zile de funcţionare.

 

Un comentariu

  1. Nea’primaru’ pt.memoria dumitale:Asociatia 75 are datorii nu din cauza locatarilor,ci datorita faptului ca un imbecil de rrom,pus de matale si Primaria Suceava a lasat o gaura de 1 miliard lei in visteria asociatiei?Si asta e din 2009 de cand acuzi ca nu s-a mai platit!Ce ai facut matale sa recuperezi aceasta gaura?CONCRET!Si despre alta gaura facuta de Bulat,care intre timp a merlit-o,tot o gaura de 1 miliard la asociatie,lasand atatia oameni fara apa si caldura ani de zile!Despre cei datori la ANL,apartinand de Primarie?Despre cei 3 datornici din Suceava cu datorii de 1 miliard fiecare,chiriasi ai Primariei?HAI SA TE VAD BARBAT!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI