A plătit pentru un aşa-zis serviciu de deratizare, dar a rămas şi fără banii din casă

> Poliţiştii atrag atenţia că permanent se inventează noi metode de înşelăciune

Persoanele care se ocupă cu activitatea… de a găsi victime pe care se le înşele şi să le lase fără toţi banii adunaţi cu greu par că nu obosesc niciodată, ba mai mult inventează permanent noi metode prin care să realizeze acest lucru. Ultimul exemplu de acest gen a fost înregistrat, potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pe parcursul zilei de miercuri. Atunci, aproape de orele prânzului, oamenii legii au fost chemaţi în ajutor de un locuitor din municipiul Suceava, în vârstă de 46 de ani, care s-a plâns că a fost furat de persoane rămase deocamdată necunoscute. De fapt, omul a fost de acord cu un aşa-zis serviciu de deratizare a locuinţei, pentru care cu plăcere a şi plătit, dar a rămas şi fără agoniseala din casă. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că totul s-a petrecut după ce la uşa victimei s-au prezentat două persoane necunoscute, care au afirmat că execută activităţi de deratizare obligatorii, motiv pentru care i-au solicitat suceveanului să pună la dispoziţie apartamentul. Persoana vătămată a fost de acord, permiţând accesul inşilor în interiorul locuinţei. Mai mult, omul a semnat într-un registru, iar apoi a dat persoanelor necunoscute şi suma de 80 de lei, reprezentând… contravaloarea serviciului prestat. În momentul în care victima a achitat suma solicitată, le-a permis străinilor să vadă şi locul în care ţine banii. Conform sursei citate, „deşi în locuinţă se afla şi tatăl persoanei vătămate, cei doi autori au profitat de neatenţia acestora şi au sustras din locuinţă suma de 1.070 de lei, două telefoane mobile şi o tabletă”. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul BIC Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului. 

Spre deosebire de alţi infractori, escrocii se caracterizează prin simţul observaţiei şi al oportunităţii, aptitudini ce le permit să-şi adapteze modul de operare în funcţie de situaţie şi de victimă. Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi de persoane necunoscute care solicită anumite sume de bani pentru efectuarea unor servicii. 

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI