„Îi spun lui Ponta că Ionel Lungu nu a trecut la PSD să îi aducă voturi, ci să îi ia voturile”

alexandru-baisanu2Alexandru Băişanu, liderul PNL Suceava, a abordat în conferinţa de presă a ACL problema convocării Parlamentului astăzi, la ora 12. „Una dintre cele mai importante probleme ale României este justiţia. Stimaţi suceveni, în baza votului dat de dvs., noi, parlamentarii ACL, cerem convocarea de urgenţă a celor două camere, pentru vineri, la ora 12, pentru următoarele 2 puncte: aprobarea solicitărilor parchetelor pentru începerea urmăririi sau arestării pentru senatorii şi deputaţii în astfel de situaţii şi respingerea Legii amnistiei şi graţierii. E important să se facă înainte de alegeri”.

El l-a atacat în continuare pe Ion Lungu, primarul Sucevei. „Am observat cum Ionel, păstorul Sucevei, s-a lipit de Viorel, păstorul naţional. Îi spun lui Ponta că Ionel Lungu nu a trecut la PSD să îi aducă voturi, ci să îi ia voturile. Ionel Lungu fuge de chestiuni ce zdrăngăne, fuge de răcoare şi de aia a plecat la stânga, pentru că ştie că acolo o anumită lege îl poate salva de toate nenorocirile făcute. Mă uit în ochii lui şi îl întreb de ce de opt ani, de când mă chinui să îl duc la şcoala cinstei, a rămas repetent an de an.

Anul trecut, ceream o expertiză la reţeaua de termoficare. Nu a făcut-o. Acum, ne anunţă Lungu că e bine că instanţa a cerut să se facă o expertiză. De ce Lungu ca executiv nu a făcut asta? Pentru că are tot interesul să muşamalizeze hoţiile făcute la Termica. Cu neruşinare de neînchipuit le spune oamenilor că le ia din casă bibelourile şi preşurile. 12 ani nu a făcut nimic pentru Termica şi acum le scoate sucevenilor lucrurile din casă”.

Alexandru Băişanu i-a imputat actualului primar al Sucevei situaţia în care se află termoficarea în Suceava. „Vă fac vinovat de prăbuşirea sistemului de termoficare şi vă mulţumesc că nu sunteţi alături de Iohannis şi că sunteţi alături de Viorel care a pus doar taxe noi pe oameni.”

Dumitru Pardău, deputat PNL de Suceava, a continuat mesajul lui Alexandru Băişanu: „Voi fi prezent, mâine, în Camera Deputaţilor, ca întotdeauna în asemenea situaţii, cred că e de datoria noastră să rezolvam problemele acum, mai ales cele care pot aduce prejudicii grave de imagine Parlamentului şi parlamentarilor. Justiţia trebuie să fie independentă şi egală pentru toţi. PSD a asigurat o singură dată cvorumul, atunci când a fost vorba despre ridicarea imunităţii deputatului independent Valerian Vreme. Pentru alţii se poate şi e bine, dar pentru ai lor – nu”. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: