Curtea de Conturi vrea să vadă cât de iluminaţi sunt sucevenii

> Consiliul Local Suceava, prin Hotărârea nr. 278 din noiembrie 2008, a aprobat, contra a 100.000 de euro, achiziţionarea sistemului de iluminat public de la E.ON Moldova > În intervalul iunie 2010 – februarie 2012, Primăria a implementat un proiect european de modernizare a iluminatului de pe artera principală, valoarea acestuia ridicându-se la peste 12 milioane de lei
 

Curtea de Conturi efectuează, la Primăria Suceava, un audit cu tema „Analiza performanţei iluminatului public în municipiul Suceava”. Anunţul a fost făcut de şeful administraţiei locale Ion Lungu, potrivit căruia serviciul public sucevean este eficient, iar pentru creşterea performanţei acestuia urmează a fi făcute şi alte investiţii. „Nu este un element de noutate, Curtea de Conturi venind, de regulă, de două ori pe an la Primăria Suceava. Analizat este modul în care este folosit iluminatul public, iar personal cred că avem performanţă. Am făcut investiţii pe bani europeni, după ce am cumpărat, la un preţ mic, reţelele electrice de la E.ON” precizează Lungu. Edilul-şef spune că respectivul control se deosebeşte de cele de fond, anul trecut municipalitatea fiind auditată sub aspectul performanţei serviciului public de salubritate. Potrivit primarului, din acest punct de vedere „nu au fost depistate nereguli majore”. „Nu au fost găsite nereguli mari, însă atunci când vin, organele de control întotdeauna trebuie să găsească ceva” a explicat primarul.

Serviciul de iluminat public din municipiul Suceava cuprinde iluminatul stradal-rutier, iluminatul stradal-pietonal, iluminatul arhitectural, iluminatul ornamental şi iluminatul festiv. Conform strategiei amintite, iluminatul stradal-rutier şi iluminatul stradal-pietonal cuprind 2.449 de stâlpi de metal şi 2.151 de stâlpi de beton, cu circa 4.650 de corpuri de iluminat. Iluminatul public este asigurat prin folosirea de linii electrice subterane de joasă tensiune, în lungime de 192,4 km, şi linii aeriene de joasă tensiune, lungi de 57,34 km. Activitatea de întreţinere şi reparare a echipamentelor electrice de iluminat public din municipiul Suceava este desfăşurată de societatea comercială Loial Impex SRL Suceava, în baza unui contract de lucrări de întreţinere şi reparaţii. CL Suceava, prin HCL nr. 278/20.11.2008, a aprobat achiziţionarea sistemului de iluminat public de la E.ON Moldova, contra a circa 100.000 de euro. În intervalul 18 iunie 2010 – 28 februarie 2012, Primăria Suceava a implementat proiectul „Modernizarea iluminatului public pe artera principală a municipiului Suceava”. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, valoarea lui ridicându-se la 12,23 milioane de lei, sumă din care 9,14 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă. Primăria urmăreşte să facă alte investiţii complexe în domeniu, prin proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava”, acesta făcând parte din Programul de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI