Celor care nu plătesc căldura, să li se poată intra în case, să fie executaţi silit, „să le luăm aragazul sau frigiderul”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca în perioada următoare să se găsească soluţii astfel încât să existe contracte individuale cu beneficiarii sistemului de termoficare. În aceste condiţii, dacă aceştia nu plătesc apa caldă şi căldura, există posibilitatea executării silite, se poate intra în locuinţele respective şi se pot lua aragazul sau frigiderul pentru acoperirea datoriilor.

Lungu a spus că săptămâna viitoare va avea o analiză a activităţii asociaţiilor de proprietari, mai ales că recent acuza asociaţiile că fac plăţi preferenţial la firmele de utilităţi sau că la asociaţii se face delapidare. „Eu zic că vom face tot ce e posibil ca sucevenii să aibă căldură, cu condiţia ca ei să plătească”, a spus primarul.

Întrebat dacă nu vor semna aceste convenţii ce se va întâmpla, Lungu a răspuns că „dacă nu vor semna, nu vor primi apă caldă şi căldură”, a spus Lungu. El a recunoscut însă ca va fi dificil de realizat tehnic întreruperea furnizării serviciilor de termoficare în condiţiile în care acestea sunt la comun.

Lungu a mai declarat că în prezent datoriile populaţiei la termoficare se ridică la 1,5 milioane de lei.

Totodată, el a anunţat că în procesul dintre municipalitate şi Termica SA privind datoriile pe care le pretinde societatea de termoficare de la municipalitate, instanţa a decis să fie efectuată o expertiză la pierderile tehnice de pe reţea.

Primarul consideră că Termica a pus din pix pierderile din acte. „Se va face pe toată reţeaua expertiza. Instanţa a decis asta. Eu sunt de acord să angajam şi noi un expert”, a spus Lungu, care crede că o astfel de expertiză poate costa circa 30.000 de lei. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: