Pentru neaducerea carosabilului la starea iniţială

Constructorii de la reţelele de apă şi cele de canalizare riscă să fie din nou amendaţi

> „În cartierul Obcini s-a făcut o treabă în bătaie de joc. Îi vom amenda, pentru că nu mai merge cu vorba bună”, arată primarul Ion Lungu > În urmă cu exact 1 an, pentru deficienţe în acelaşi cartier, Primăria a amendat firma Pfeiffer cu 9.000 de lei

Firma constructoare din cadrul proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare din municipiul Suceava riscă din nou sancţiuni contravenţionale. Ieri, cu prilejul şedinţei săptămânale de analizare a stadiului execuţiei, primarul Ion Lungu i-a atenţionat pe constructori să procedeze la repararea carosabilului de pe străzile pe care au avut loc intervenţii la reţele de utilităţi, la unele dintre acestea respectivele lucrări fiind apreciate de-a dreptul necorespunzătoare.            

„Pe strada Duzilor, în cartierul Obcini, s-a făcut o treabă în bătaie de joc. S-a turnat nişte beton pentru a pregăti turnarea asfaltului, însă, din păcate, nu s-a îngrădit aşa cum trebuie, nu s-au pus plăcuţe de atenţionare, iar maşinile mari au trecut peste acea lucrare. De aceea, le-am spus constructorilor că, în cazul în care nu vor remedia stricăciunile de acolo, dar şi de pe alte străzi, îi vom amenda, pentru că nu mai merge cu vorba bună” a avertizat Ion Lungu.

De precizat este faptul că, în noiembrie anul trecut, Primăria Suceava a amendat cu un total de 9.000 de lei firma germană Pfeiffer care lucrează la proiectul cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu. Măsura a fost luată după ce, timp de o lună, constructorii promiseseră că aduc la starea iniţială carosabilul din cartierul Obcini, dar nu s-au ţinut de cuvânt.

Primarul Sucevei spune că, în continuare, constructorii vor fi ţinuţi din scurt, mai ales că, de săptămâna viitoare, meteorologii anunţă temperaturi în scădere şi precipitaţii sub formă de ploaie. Lungu sus-ţine că trebuie luate măsuri, astfel încât circulaţia pe timp de iarnă să nu fie stânjenită.

„Mai este vreme bună şi în această săptămână, în ceea ce priveşte turnarea de asfalt şi beton. Sper ca această perioadă să fie exploatată la maximum, întrucât, potrivit prognozei meteo, de săptămâna viitoare scad temperaturile, plouă şi nu vor mai fi condiţii prielnice” a explicat Ion Lungu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: