Județul Suceava, locul întâi pe țară la firme nou înființate și la scăderea numărului de falimente

> „Aceste trei date extrem de importante arată că mediul de faceri din Suceava este în creștere” punctează Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri și turism
 

Florin Jianu

În acest an, în județul Suceava s-au înregistrat o serie de rezultate economice remarcabile, susține Florin Jianu, ministru delegat pentru IMM, mediul de afaceri și turism. Potrivit oficialului guvernamental, în 2014, la capitolul noi firme înființate, județul nostru se situează pe prima poziție în țară, cu o creștere de 10%. În egală măsură, în sectorul turismului, cea de-a doua latură a portofoliului ministrului delegat Jianu, județul Suceava se înscrie, cu un salt de 8%, între cele mai însemnate sporuri evidențiate la nivel național. Pe de altă parte, el reliefează că, de la intrarea în vigoare a noului Cod al insolvenței, județul Suceava se situează pe primul loc la scăderea numărului de falimente, cu o diminuare de peste 30%. „Aceste trei date extrem de importante arată că mediul de afaceri din Suceava este în creștere” a punctat, la Suceava, ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri și turism. Conform lui Jianu, politica de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii va continua și în anul 2015, acestea făcând obiectul a șase noi programe, pe lângă cele șapte deja accesibile. „În noul an vom derula șase noi programe pentru ceea ce înseamnă internaționalizarea, economia socială, economia rurală, microindustrializarea, dezvoltarea și susținerea brandurilor naționale. Este foarte important ca România să-și dezvolte propriile branduri, să-și susțină producția și întreprinzătorii autohtoni” subliniază Florin Jianu. Ministrul delegat menționează că noua perioadă de programare europeană 2014-2020 este la început, aducând noi provocări, mai ales în domeniile cercetării și inovării: „În dezbatere sunt noile programe operaționale și o serie de ghiduri ale proiectelor. În acest din urmă caz, este vorba despre ceea ce însemnă cercetarea-dezvoltarea, inovarea, structurile de cercetare, atragerea de cercetători, dar și cercetarea efectivă în companii”. Florin Jianu este de părere că, în 2014, economia României capătă o nouă valență, în rândul companiilor nou constituite pe locul al doilea fiind cele care au drept cod CAEN principal activitățile științifice, tehnice și de cercetare. „Iată că după ce ani de zile construcțiile s-au aflat pe locul al doilea, direct în top intră, cu o nouă o abordare economiei, cercetarea, dezvoltarea și inovarea” a încheiat Florin Jianu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI