Țigări de contrabandă descoperite în vamă cu ajutorul câinelui Nah

Se spune că prietenul cel mai bun al omului este câinele și se confirmă că acest patruped este și un ajutor de nădejde al organelor de ordine și un specialist în depistarea produselor de contrabandă.
 

Afirmația este întărită și de o situație înregistrată miercuri, în Punctul de Trecere al Frontierei Siret. Pe sensul de intrare în țară s-au prezentat două autoturisme la volanul cărora se aflau doi bărbați, unul de 21, iar celălalt de 43 de ani, români. Potrivit informațiilor obținute de la purtătorul de cuvânt al SPTF Suceava, comisar-șef de poliție Ilie Poroch-Serițan, pentru că existau suspiciuni că în autovehicule s-ar afla țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră, alături de vameși, au trecut la controlul amănunțit al mijloacelor de transport, apelând și la ajutorul „câinelui de serviciu Nah, specializat în detectarea produselor din tutun”. Rezultatele verificărilor și nasul patrupedului au dus imediat la descoperirea a peste 600 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Conform sursei citate, acestea erau ascunse în bara din spate și în pragurile unui autoturism și în pereții laterali ai celuilalt. Pentru că, așa cum se așteptau și organele de ordine, conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document de proveniență pentru cantitatea de țigări descoperită, aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 11.000 lei. Totodată, unul dintre autoturisme, în valoare de 9.000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea un locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: