Ședințe itinerante ale Colegiului prefectural

> „Vom merge în zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuți și Siret, în așa fel încât cele semnalate să fie preluate de serviciile publice printr-o comunicare directă”, spune prefectul de Suceava, Florin Sinescu
 

Ședințele lunare ale Colegiului prefectural nu se vor mai ține la Palatul Administrativ, anunță prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu precizează că, începând cu prima lună a anului viitor, întrunirile șefilor serviciilor desconcentrate, instituțiilor publice și a celorlalte organe ale administrației centrale se vor organiza în teritoriu. Sinescu spune că a decis să ia măsura după ce a constat că – nevoiți fiind să rezolve unele probleme de competența serviciilor desconcentrate –, primarii unităților administrativ-teritoriale sunt nevoiți să bată la ușile acestora din urmă, cât și ale Instituției Prefectului, adică tocmai în reședința de județ. Întrucât șefii serviciilor desconcentrate vor merge în teritoriu, comunicarea va fi directă, iar soluționarea problemelor, mai eficientă. „Întrucât dorim să fim operativi, vrem să dezbatem aceste probleme împreună, la fața locului. Astfel vom merge în zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuți și Siret, în așa fel încât cele semnalate să fie preluate de serviciile publice printr-o comunicare directă“, a subliniat prefectul Florin Sinescu. În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 460/2006 pentru aplicarea Legii nr. 340//2004 privind prefectul și Instituția Prefectului, pe lângă Instituția Prefectului se organizează Colegiul prefectural. Colegiul prefectural este compus din prefect, subprefect și conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul județului Suceava. Colegiul prefectural este organul consultativ al prefectului în realizarea atribuțiilor de conducere a serviciilor publice desconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din subordinea Guvernului organizate la nivelul județului Suceava, având ca scop asigurarea coordonării activității serviciilor publice respective. Printre altele, structura analizează activitatea serviciilor publice desconcentrate și propune măsuri în vederea îmbunătățirii acestora și, de asemenea, stabilește domeniile și sectoarele în care se poate realiza cu eficiență acțiunea coordonată a mai multor servicii publice desconcentrate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: