Portrete

Parcă mai curând mocnite până duminică, tensiunile alegerii (în sine) și a alegerilor tind să dea pe-afară la/printre destui electori după aflarea rezultatelor primului tur. De luni, câte unul te trage de bumbi: „Cu cine ai votat?!”. Dacă nu-i răspunzi ori ești evaziv, riști să fii agresat cu presupunerea forte că da, ai pus ștampila pe celălalt (sau ceilalți, tot aia e), fiind vinovat de pe acum de prăpastia în care se va duce țara.
 

L.D. CLEMENT

Dacă intuiești ce-ar vrea să audă și poate chiar acesta e adevărul, dar răspunzi prea moale (adică nu l-ai îmbrățișat de la început pentru calificarea „candidatului nostru”), tot nu-i bine. „Minți!” îți zice scrâșnit. Dacă te hazardezi să recunoști că ai optat pentru (un) oponent, în cel mai bun caz te alegi cu un ceas de reeducare, doar-doar în următoarele zile îți va crește nivelul politic și cetățenesc, pentru ca finalmente să-ți vină mintea la cap. Dar estimp, mai interesant (și fără riscuri) e să încerci să conturezi tu însuți, în gând, portretele cunoscuților nu după trăsăturile „clasicizate” (gen vârstă, număr de clase, domiciliu, ocupație, oră de pus ștampila etc.) ci în raport cu portretele (ba nu, imaginile publice) ale candidaților pe care i-au susținut și-i vor susține (de-acum, nu neapărat aceiași) și cu atitudinile și abilitățile pe care ți le-au probat. Vezi cu cine votează harnicul, implicatul, cinstitul etc. și vezi cu cine leneșul, absentul, hoțul etc. S-ar putea să ai niște revelații. Și, nu în ultimul rând, mai ai vreme să-ți aplici și ție exercițiul, chibzuind apoi asupra asemănărilor și deosebirilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI