Specialişti „Learning in Prison” din Italia, UK şi România se întâlnesc la Suceava

Clubul EcoMontan „Origini Verzi” Suceava împreună cu parteneri din Italia, Scoţia şi România implementează un nou proiect strategic denumit „Learning in prison”. Acesta este un proiect de cooperare internaţională, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Lifelong Learning – Parteneriate Grundvig şi are ca scop dezvoltarea unor abilităţi specifice menite să sprijine specialiştii care lucrează cu deţinuţii în vederea reintegrării sociale a acestora. Printre rezultatele aşteptate se numără: realizarea unui studiu cu privire la referinţele legislative din cele trei ţări partenere cu privire la programele de incluziune socială a foştilor deţinuţi, elaborarea unui ghid de bune practici pentru incluziunea foştilor deţinuţi în comunitate, realizarea a şase schimburi de experienţă între specialiştii celor trei ţări şi crearea unei platforme online de colaborare între specialiştii din domeniu.
Astfel, în perioada 5-8 noiembrie 2014, Clubul EcoMontan „Origini Verzi” Suceava găzduieşte al cincilea schimb de experienţă în cadrul proiectului la care vor participa reprezentanţi şi specialişti ai partenerilor: Fondazione ABACUS – Italia, Asociaţia CRISI – Italia, Recruite With Conviction – Scoţia/UK şi Colegiul „I. C. Ştefănescu” Iaşi – România. În cadrul acestei întâlniri de lucru se va vizita şi Penitenciarul Botoşani, partener naţional al organizatorilor, unde vor fi prezentate bunele practici locale.
O prezentare publică a proiectului „Learning in Prison” va fi organizată în cadrul „Festivalului Şanselor Tale” de la Suceava şi va avea loc joi, 6 noiembrie, începând cu ora 12, în sala „Bucovina” din clădirea Consiliului Judeţean Suceava, etaj 1.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI