Competiţii IT la Palatul Copiilor Suceava

Concursul de Programare şi Dezvoltarea Creativităţii „StartIT”, ediţia a VI-a, desfaşurat la sfârşitul lunii, în zilele de 24-25 octombrie, a reunit 13 echipaje de la şcoli, cluburi şi palate ale copiilor din ţară. La cele trei secţiuni ale concursului – „Programare”, clasele II-VIII; „Media”; „Recreaţie” – au participat peste 130 elevi pasionaţi de programarea calculatoarelor şi crearea unor lucrări originale cu tematică impusă. La secţiunea „Media”, elevii au avut de realizat un film respectând tema impusă, „Inima naturii bate odată cu inima ta”, propusă de prof. Carmen Popa, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, iar la secţiunea „Recreaţie”, elevii au avut de compus pe calculator texte ilustrate cu temele propuse de prof. Alina Şandru: „Poveste de toamnă”, „Conversaţii de toamnă” şi „Salata de fructe a toamnei”.
Competiţia, cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2014, a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor, descoperirea elevilor performanţi din domeniul IT şi evaluarea cunoştinţelor din domeniul programării, gândirea algoritmică, performanţele dobândite de elevi la activitatea de cerc, ne-a informat coordonatorul concursului, prof. Ştefania Şoiman de la Palatul Copiilor Suceava, Cercul de informatică.
Rezultatele concursului sunt postate pe site-ul Palatului Copiilor, Pacosv.ro, şi pe blogul concursului Cnstartit.blogspot.ro.
La secţiunea programare, s-au remarcat elevii: Cuzenco Andrei Robert clasa a VII-a, Popa Sebastian clasa a VIII-a, Ştefănescu Radu Cristian, clasa a IX-a, de la Palatul Copiilor Suceava, subiectele fiind de mare dificultate, de nivel de concurs naţional. Lucrările deosebite ale elevilor participanţi la secţiunea „Recreaţie”, la care au participat peste 50 de elevi din clasele III-V, sunt realizate de elevii Roman Matei, clasa a III-a, Vartolomei Janine, Larionescu Diana Cezara, clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şlincu Andra Maria şi Şandru Dragoş, elevi de gimnaziu, membri ai Cercului de informatică.
Din juriu au facut parte profesori de specialitate, cu prestigiu în domeniul informaticii: prof. Emanuela Cerchez şi prof. Şerban Marinel de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, prof. Ovi-diu Marcu şi Daniela Marcu de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi profesori de specialitate de la Palatul Copiilor Suceava.
„Considerăm că acest concurs este un exemplu de bună practică ce poate fi împărtăşit colegilor din alte şcoli, palate şi cluburi ale copiilor decât cele participante la competiţie: Palatul Copiilor Botoşani, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti – două echipaje, Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Giurgiu, Clubul Copiilor Sector 1 Bucureşti, Şcola Nr. 164 Bucureşti, Palatul Copiilor Bistriţa, Clubul Copiilor Sector 6 Bucureşti, Clubul Copiilor Sighişoara şi Palatul Copiilor Suceava” a declarat prof. Ştefania Şoiman de la Palatul Copiilor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI