Noul stadion al Sucevei, investiție de 1.000 miliarde lei vechi

> “Sunt șanse reale să finalizăm acest stadion din alte fonduri, nu din credite contractate de administrația locală” a declarat primarul Ion Lungu după ce, cu alt prilej, se optase pentru atragerea de finanțare europeană nerambursabilă > Inițiativa vine pe fondul degradării accentuate a stadionului Areni, arena în folosință necesitând lucrări de anvergură și costisitoare la structura de rezistență a tribunelor
 

Consilierii locali au aprobat ieri, în ședința ordinară lunară, realizarea obiectivului de investiții “Stadion sportiv în municipiul Suceava”. Noul stadion polisportiv urmează a avea o capacitate de 15.000 de locuri, în tribune eliptice acoperite. Acesta va fi dotat cu instalație de nocturnă și toate facilitățile impuse de normele europene și internaționale aflate în vigoare la momentul actual. Astfel, dimensiunile terenului de fotbal, spațiile auxiliare, precum și dotările specifice vor îndeplini cu acuratețe cerințele UEFA impuse în vederea omologării stadionului în cadrul categoriei 4, de exigență maximă, conform regulamentelor UEFA Stadium Infrastructure Regulation Edition 2010. De asemenea, pista de atletism, cu dotările corespunzătoare, va îndeplini cerințele Federației Române de Atletism, pentru a găzdui competiții internaționale, conform IAAF Track and Fileds Facilities Manual. “Fără să dau astăzi amănunte – le voi da la momentul potrivit –, sunt șanse reale să finalizăm acest stadion din alte fonduri, și nu din credite contractate de administrația locală” a declarat primarul Ion Lungu după ce, cu alt prilej, se optase pentru atragerea de finanțare europeană nerambursabilă. Stadionul va fi amenajat pe o suprafață de 120.000 mp, proprietate a municipiului Suceava, aflată la ieșirea din reședința de județ spre municipiul Fălticeni. Valoarea investiției, derulată pe durata a trei ani, este de aproximativ 100 de milioane de lei, amenajarea incluzând, de asemenea, piste de atletism, spații verzi, parcuri, alei pietonale, drumuri, trotuare și parcări. “Se dorește dezvoltarea pe termen lung a unei baze sportive moderne, a unui complex sportiv modern, din care să facă parte și un stadion. Zona prezintă un cadrul natural și o priveliște favorabilă înspre centrul municipiului, promițând astfel o viitoare dezvoltare de amploare în vecinătatea acestuia” se arată în raportul compartimentului de specialitate al executivului. Inițiativa vine, reamintim, pe fondul degradării accentuate a Stadionului Areni, capacității reduse a acestuia, amplasării în centrul civic, lipsei facilităților obligatorii dictate de nomele internaționale, precum și a parcărilor. Pe de altă parte, pentru a putea fi folosită la capacitatea maximă construită, arena necesită lucrări de anvergură și costisitoare la structura de rezistență a tribunelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: