Micii „pușcași” de la Liceul Tehnologic „Ștefan Tomșa” din Solca și de la Școala Gimnazială Poieni Solca, campionii de mâine

 

O inițiativă foarte interesantă a Ministerului Tineretului și Sportului împreună cu Federația Română de Tir Sportiv a prins contur la Solca. În cadrul Programului „Pierre Coubertin” pentru selecția, pregătirea și organizarea de competiții sportive pentru copii și juniori mici, cu finanțarea forului sportiv național, la Liceul Tehnologic „Ștefan Tomșa” din Solca și la Școala Gimnazială din Poieni Solca a fost organizat un concurs de tir sportiv pe o „armă de tir cu laser pentru incinte care nu necesită poligon securizat”, după cum ne-a explicat profesorul Ștefan Buiucliu. Practic, elevii începând din clasa a III-a până în clasa a VIII-a au participat la o competiție de tir pe un fel de simulator care are „ingredientele” principale pentru tir sportiv. Copiii au la dispoziție o pușcă cu care ochesc o țintă, își reglează respirația și trag. Nu există gloanțe sau cartușe, ci rase laser, rezultatele fiind obținute instantaneu de la un dispozitiv electronic. Cel mai important scop al programului menționat este acela de a face copiii să se îndrepte spre sport și să mai lase, pe cât posibil, computerul. Acest lucru a fost ilustrat fericit de mottoul competiției „Lasă joaca pe calculator și trage de-adevăratelea!” „Programul prin care am încercat să-i facem pe copii să se îndrepte spre sport și în special către tirul sportiv are și un scop de selecție pentru că nu se știe niciodată când și de unde va apărea un viitor campion. Acest program a fost implementat în patru orașe: București, Oradea, Focșani și Solca din județul Suceava. Concursul pe acest dispozitiv cu laser a fost interesant și distractiv și i-a atras pe copii. Toți participanții au primit câte o diplomă și un tricou, precum și dulciuri și sucuri, iar cei mai buni au fost recompensați cu treninguri, rucsacuri, șepci și cupe. Mai mult, toți au primit o legitimație cu care au acces la unul din poligoanele din județul Suceava. Aici, la Solca, avem în cadrul Clubului „Comando” tineri cărora le-a plăcut tirul sportiv și care acum îl practică la nivel de performanță. Mă bucur că am găsit receptivitate și tot sprijinul la Liceul Tehnologic «Ștefan Tomșa» din Solca și la Școala Gimnazială din Poieni Solca” a declarat profesorul Ștefan Buiucliu, antrenor specializat de tir sportiv în cadrul CSM Suceava și proaspăt membru al Biroului Federal al Federației Române de Tir Sportiv. „Copiilor noștri le place să facă sport și au primit cu entuziasm competiția de tir sportiv. Avem o colaborare foarte bună cu Asociația de Tir Sportiv din Solca și suntem deschiși pentru orice acțiune sportivă. Și în cadrul liceului nostru avem o asociație sportivă și profesori pricepuți, iar elevii noștri revin în fiecare an din competițiile sportive județene cu premii, diplome și cupe. În comunitatea mică a orașului Solca, orice inițiativă sportivă este binevenită și creează o emulație pozitivă” a afirmat directorul Liceului Tehnologic „Ștefan Tomșa” Solca, Cristian Gorcea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: