Peste 13.500 de pachete de țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

> Un bărbat din Ialomița, de 51 de ani, este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă, iar doi suceveni “doar” pentru contrabandă
 

Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a intrat în acțiune luni dis-de-dimineață. La ora 5, frontieriștii au dat pe DJ 109 G, în localitatea Straja, în timp ce executau misiunile specifice, de un autoturism care le-a atras atenția pentru că s-a oprit brusc. Zărind probabil polițiștii, șoferul a deschis portiera și a luat-o la fugă spre interiorul localității, lăsând baltă mașina, dar și marfa pe care o transporta. La controlul efectuat asupra autovehicului, polițiștii au găsit în interior mai multe colete care conțineau țigări și au luat imediat măsuri de monitorizare a zonei, în vederea reținerii persoanelor implicate. La sediul S.P.F. Brodina, unde a fost dusă mașina contrabandiștilor, au fost desfăcute coletele și numărate 5.770 de pachete țigări, marca „Fest”, de proveniență Belarus. La scurt timp a fost identificat și șoferul, Costel Z., de 51 de ani, din Slobozia, jud. Ialomița, cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă. Autoturismul, în valoare de 15.000 de lei, a fost indisponibilizat, iar țigările, cu o valoare de trei ori mai mare, au fost ridicate în vederea confiscării. În aceeași zi, încă o captură de 7800 de pachete, la frontiera de la Vicovu de Sus Polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți au avut în aceeași dimineață partea lor de acțiune. În jurul orei 8, ei au identificat și oprit pentru control, pe raza localității Vicovu de Sus, un autoturism marca “Audi” condus de cetățeanul român Adrian J., de 22 ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Acesta transporta marfă prețioasă, nu mai puțin de 12 colete cu țigări ucrainene, adică exact 7800 de pachete, de mărci diferite, gata să ia drumul pieței negre. În timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că la acțiunea de contrabandă a mai participat o persoană, Aurel N., în vârstă de 55 de ani, din orașul Vicovu de Sus, persoană care urmează să fie cercetată, la fel ca suceveanul de 22 de ani, pentru contrabandă. Țigările, în valoare de 78.000 de lei, au fost și în acest caz ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul “participant” la infracțiune a fost preluat, până la finalizarea cercetărilor, în custodia polițiștilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: