Delapidări de 600 de mii de lei la asociațiile de proprietari din municipiul Suceava

> “Eu cred că este foarte important să eliminăm această verigă care o constituie asociația de proprietari, în așa fel încât operatorul să aibă contract direct cu cel care este beneficiarul final”, susține primarul Ion Lungu
 

Până la finele acestui an, pe masa Consiliului Local Suceava va ajunge un proiect de hotărâre prin care societățile de apă-canalizare-epurare ACET și cea de termoficare, Termica, vor fi obligate să încheie convenții cu consumatorii serviciilor în cauză. Declarația aparține primarului municipiului Suceava, Ion Lungu. “Vom face tot posibilul ca, până la sfârșitul acestuia an, să dăm o hotărâre de Consiliu Local prin care operatorii ACET și Termica să întocmească acele convenții individuale” a precizat Lungu. El susține că este necesar ca beneficiarii să aibă o relație directă cu furnizorii, opinând că asociația de proprietari, ca structură intermediară, trebuie să dispară de pe traseu. Aceasta în condițiile în care s-a constatat că șefii asociațiilor fac plăți preferențiale către prestatorii de servicii, ba chiar mai mult, delapidează sume de sute de mii de lei. “Deși nu este treaba primarului să încaseze bani de la asociațiile de proprietari, ne crucim ce vedem pe la acestea. Eu cred că este foarte important să eliminăm această verigă care o constituie asociația de proprietari, în așa fel încât operatorul să aibă contract direct cu cel care este beneficiarul final. Cu cât pătrund în profunzimea problemelor, la o simplă estimare, am văzut 6 miliarde de lei vechi, delapidări de la asociațiile de proprietari, sume care sunt în instanță, care se judecă și pe care noi contăm că vor ajunge la Termica” a explicat Ion Lungu. Într-o discuție informală cu aleșii municipali, aceștia au propus șefului executivului să se procedeze la analizarea lunară a activității asociațiilor de proprietari. Accent s-ar pune pe asociațiile cu datorii, ale căror diriguitori manifestă – în opinia șefului municipalității – o atitudine pasivă, neluând măsuri de încasare a facturilor restante. “Vin președinți care ocupă această funcție de 10-15 ani și ne iau la întrebări, în loc să îi luăm noi pe ei, referitor la aceste sume care nu au fost încasate. Una este să stai pe scaun și să aștepți, în condiții pașnice, să vină să îți plătească cineva suma, iar alta este să te zbați, să mergi, să dai în judecată, să execuți și să insiști” a explicat primarul Ion Lungu. Potrivit unei situații a Serviciului de specialitate al Primăriei, 60% din cele peste 100 de asociații de proprietari figurează cu datorii „istorice” către transportatorul, distribuitorul și furnizorul de agent termic, Termica. Restanțele populației către operatorul din Lunca Sucevei sunt de aproximativ 4 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: