„Black market”, campanie de depistare a muncii fără forme legale

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție, a desfășurat o campanie comună de prevenire, descoperire și sancționare a ilegalităților comise în domeniul utilizării forței de muncă fără forme legale de angajare, dar și de reducere a incidenței muncii nedeclarate.
 

Descinderile au avut loc în baza unui plan comun de acțiune, intitulat „Black market”, care a urmărit, printre altele, identificarea și combaterea muncii nedeclarate; verificarea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă; diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din încălcarea acestora; eliminarea neconformităților constatate; identificarea angajatorilor care utilizează în mod nelegal munca copiilor și tinerilor, cât și sancționarea contravențională ori tragerea la răspundere penală a persoanelor care s-au abătut de la reglementările în domeniu. Angrenați în acțiune au fost 13 inspectori de muncă. Ei au efectuat 51 de controale, în urma acestora aplicându-se 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 100.100 lei. În timpul verificărilor, lucrătorii ITM au depistat nouă persoane fără forme legale de angajare care își desfășurau activitatea la cinci angajatori, firmele în cauză fiind amendate cu un total de 90.000 lei. „Scopul campaniei a fost acela de a identifica și sancționa cazurile de muncă nedeclarată și nefiscalizată, munca parțial evidențiată, cât și combaterea evaziunii fiscale rezultată din respectivele practici ilegale. Acțiunile de control au avut un caracter inopinat și s-au desfășurat atât în timpul zilei, cât și pe durata nopții” declară inspectorul-șef Romeo Butnariu, adăugând că domeniile de activitate vizate au fost construcțiile, reparațiile și întreținerea de mașini, industria lemnului și confecții. Printre deficiențele constatate de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă în domeniul relațiilor de muncă se numără cele privind neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal și munca suplimentară, precum și cele referitoare la netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă și modificărilor intervenite în registrul general de evidență a salariaților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: