Un tânăr de nici 18 ani, reținut ca principal suspect al omorului de la Siliștea, Liteni

> Săvel Cătălin Ostăcioaia și-a recunoscut fapta, declarând că mai întâi l-a împușcat pe Neculai Costache în burtă și, pentru că acesta nu murea, l-a lovit cu patul armei, de mai multe ori, în cap!
 

Săvel Cătălin Ostăcioaia, fiul lui Gheorghiță Ostăcioaia, un văr al bărbatului de 47 de ani ucis luni spre marți noapte în satul Siliștea, Liteni, a fost reținut miercuri seară, pentru 24 de ore, ca principal suspect de comiterea îngrozitoarei fapte. Acesta nu a împlinit încă vârsta majoratului, de aceea gradul de violență cu care și-ar fi ucis ruda, pe Neculai Costache, om gospodar, tată a doi copii, este cu atât mai înfiorător. Reamintim că în noaptea de 20 spre 21 octombrie, în jurul orei 1.30, a fost găsit, pe marginea unui drum din satul Siliștea, cadavrul unui bărbat care prezenta plăgi abdominale și avea capul zdrobit cu un obiect contondent, cel mai probabil, s-a speculat atunci, cu un topor. Identitatea victimei a fost stabilită chiar de către soția acestuia, trezită în toiul nopții de polițiști în eventualitatea că știe cine este omul mort, abandonat la câțiva metri de casa ei… Echipa de anchetatori compusă din legiști, polițiști judiciariști și procuror criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au început cercetările dar, deși până la ziuă conturaseră deja cercul de suspecți din preajma familiei Ostăcioaia, nemuri ale bărbatului mort cu care acesta avea un conflict de mai mulți ani, nu au procedat la reținerea vreunei persoane până când situația li s-a părut clară. A fost o răzbunare Săvel Ostăcioaia și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, miercuri după-amiază el participând și la reconstituirea omorului. Precum stabiliseră anchetatorii din primele ceasuri ale cercetării, s-a confirmat că Neculai Costache nu fusese ucis în locul în care i s-a găsit cadavrul, pe marginea drumului, la câțiva metri depărtare de casă. Fapta s-a petrecut ceva mai departe, în câmp, unde Săvel Ostăcioaia l-a împușcat mai întâi pe Neculai Costache în abdomen, cu o armă artizanală. Suspectul a declarat procurorilor că, văzând că unchiul său nu murea, l-a lovit cu patul armei în cap de mai multe ori. A mai declarat că l-a omorât din răzbunare, pentru că victima l-ar fi pârât la poliție că furase lemn din pădure. Arma crimei, o pușcă modificată, a fost găsită chiar în locul indicat de ucigaș. Săvel Cătălin Ostăcioaia a fost reținut 24 de ore de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de omor și introdus în arestul IPJ. Până la împlinirea mandatului, el va trece și printr-o expertiză medico-legală psihiatrică, apoi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Încă minorul criminal locuiește împreună cu mai multe rude aproape de familia lui Neculai Costache. În Siliștea, numele Ostăcioaia este sinonim cu hoția, bătăile și chiar cu violențe mai grave, în familie existând o serie lungă de antecedente de acest fel. Scandalurile cu familia lui Costache durau de peste trei ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI