Premieră la Universitatea Suceava

Concursul studențesc “25 de ore la USV (25h@USV)”, jurizat de profesori de la Viena

Prima ediție a concursului studențesc “25 de ore la USV (25h@USV)” se va desfășura la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava în perioada 30-31 octombrie, în organizarea Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.
 

Conducerea USV a informat că echipe formate din câte trei studenți vor concura în cadrul acestei competiții de natură tehnică și își vor testa “abilitățile de dezvoltare hardware și software, creativitatea și perseverența”. Va fi evaluată, de asemenea, capacitatea echipelor de studenți “de a propune, într-un timp limitat, soluții eficiente și creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, și anume dezvoltarea de interfețe gestuale performante”, ce vor fi evaluate de un juriu internațional, alcătuit din invitați de la Universitatea Tehnică din Viena. Organizatorii vor pune la dispoziția echipelor de studenți echipamente tehnice performante ale momentului, precum controllerul Leap Motion (Leap Motion Inc., USA) și platforma GestureKit (RoamTouch, USA). Concursul va începe joi, 30 octombrie, de la ora 10, și se va încheia vineri, 31 octombrie 2014, ora 11, competiția fiind organizată în Atrium, corpul E al universității. “Din partea echipei de organizatori, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu au convingerea că, prin această competiție, Universitatea «Ștefan cel Mare» din Suceava se va alătura cu succes eforturilor existente în plan internațional pentru organizarea unor asemenea evenimente «hackathon», cum sunt competițiile deja celebre Challenge24, IEEEXtreme 24-Hour sau Laval Virtual Limited Time” a transmis conducerea USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: