La Salonul de invenții și inovații Inventika 2014

Două medalii de aur, cinci de argint și una de bronz pentru inventatorii de la FIA – USV

Inventatorii de la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității Suceava au participat cu opt invenții la Salonul Inventika 2014 și la Salonul Cercetării Românești, obținând două medalii de aur pentru o singură invenție: „Sistem senzorial pentru tomografia fotoacustică”.
 

Potrivit reprezentanților USV, este cel mai mare succes obținut până acum, una dintre medaliile de aur fiind oferită de organizatorii salonului, iar cealaltă fiind oferită, în plenul ședinței de închidere a salonului, de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru participarea la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Pro Invent – 2014”, desfășurat în perioada 19-21 martie, la Cluj-Napoca. Alte cinci invenții ale sucevenilor au fost medaliate cu argint: „Spectromicroscop modular complex”, „Sistem spectromicroscopic pentru volume reduse de probă”, „Biosenzor portabil pentru glucoză și colesterol”, „Tablou pentru ecranarea electromagnetică a încăperilor” și „Detector de radiații electromagnetice de joasă frecvență și procedeu de obținere a acestuia”. Totodată, invenția „Dispozitiv pentru determinarea anizotropiei produselor alimentare” a obținut medalia de bronz. În perioada 15-18 octombrie, un colectiv de inventatori de la facultatea suceveană a participat la Salonul de invenții și inovații Inventika 2014 și la Salonul Cercetării Românești, ambele organizate în cadrul Târgului Tehnic Internațional București TIB – 2014, sub egida Ministerului Educației Naționale (MEN). „În cadrul Salonului de invenții și inovații, inventatorii suceveni au expus opt invenții, iar la Salonul cercetării au prezentat zece direcții de cercetare. La ambele saloane realizările colectivului au fost însoțite de prezentări practice sub formă de standuri. Exponatele au fost vizitate de dl Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, care a felicitat colectivul pentru realizări. Astfel, constatăm cu satisfacție că școala suceveană de inventică, reprezentată la această manifestare de colectivul coordonat de prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, a înregistrat un succes notabil, confirmând potențialul inovativ al cercetărilor efectuate în cadrul Universității «Ștefan cel Mare» din Suceava” a declarat conducerea USV, într-un comunicat. În cadrul salonului Inventika, au fost evaluate de un juriu prezidat de prof. univ. dr. Wilhelm Kappel peste 130 de invenții și s-au acordat 30 medalii de aur, 35 de argint și 10 de bronz, premii speciale, diplome de excelență. Au fost premiate invenții din diverse domenii, precum mecanică, metalurgie, hidrotehnică, mijloace de comunicare, chimie, biologie, medicină.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: