Thermonet este motivată să preia transportul energiei termice

> „Am depus oferta finală, așteptăm raportul Comisiei și, mai apoi, aprobarea sau neaprobarea de către Consiliul Local a ceea ce am propus noi”, a declarat Vasile Ilie, directorul acționarului Bioenergy > În cazul în care contractul de concesionare va fi aprobat de Consiliul Local, Thermonet va prelua serviciul respectiv de la finele sezonului rece care se apropie
 

Societatea comercială Thermonet Suceava este interesată să preia serviciul de transport, distribuire și furnizare a energiei termice, activitate prestată, în prezent, de societatea comercială în insolvență Termica Suceava. Afirmația aparține directorului general al Bioenergy Suceava, firmă care este acționar majoritar la Thermonet. Ilie a precizat că, după analize amănunțite, oferta finală a fost definitivată și depusă la sediul Primăriei municipiului Suceava. Mai rămâne ca acesteia să i se adauge raportul Comisiei de negociere a autorităților locale, după care se va trece la dezbaterea înspre aprobare sau respingere a contractului în cauză, în deliberativul municipal. „Noi am încheiat negocierile, am depus oferta finală, așteptăm raportul Comisiei și, mai apoi, aprobarea sau neaprobarea de către Consiliul Local a ceea ce am propus noi. Așa că Thermonet a făcut oferta definitivă”, a reliefat Vasile Ilie. Din informațiile pe care le avem, cele mai anevoioase au fost negocierile asupra tarifului de transport, distribuire și furnizare a agentului termic, directorul Bioenergy refuzând să dea amănunte în legătură cu acesta, înaintea finalizării raportului Comisiei se specialitate a autorităților municipale. Demersul lui Vasile Ilie survine urmei de îndoială pe care Adrian Bodea, președintele Consiliului de Administrație al grupul de firme Adrem Invest București, din care face parte și Bioenergy Suceava, o lăsase în acest sens, anterior, în Suceava, când oficialul din Capitală anunțase oprirea livrării agentului termic pentru prepararea ape calde. „Nu ne dorim foarte mult această activitate, pentru că nu este una care să producă vreun profit. Este o activitate care se face pro bono”, precizase, pe 6 octombrie, Adrian Bodea, care avansa ca termen de semnare a contractului de concesionare jumătatea lunii noiembrie. Important de menționat este faptul că, în cazul în care contractul de concesionare va fi aprobat de Consiliul Local, Thermonet va prelua serviciul respectiv de la finele sezonului rece care se apropie. Precizăm că după două etape de licitație, la care nu s-au înscris minim 3 competitori, la negocieri au fost invitați prestatorul titular Termica Suceava și Thermonet Suceava, societate nou constituită și înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului, cu sediul social pe strada „Energeticianului” din Suceava și având ca acționari pe Adrem Invest București (51%) și Elsaco Botoșani (49%). Cele două firme au participat la ambele etape ale licitație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: