Pentru Safari Park Păltinoasa

Președintele Cătălin Nechifor caută parteneri printre oamenii de afaceri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri organizate la CCI Suceava cu oamenii de afaceri suceveni, la care a participat și ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, că Safari Park Păltinoasa ar putea fi un proiect în care să fie implicate și firme sucevene.
 

Nechifor a spus că atrage atenția fiecărui ministru care vine la Suceava, în acest caz lui Darius Vâlcov, că, în lipsa unei legi a parteneriatului public-privat, nu crede că se poate dezvolta țara. El a explicat oamenilor de afaceri că proiectele derulate de autoritățile locale și de firmele private ar trebui să fie convergente și să ducă la dezvoltare. „Să facem și dumneavoastră, și noi proiecte care nu se întâlnesc niciodată nu ajută. E nevoie de acțiuni convergente”, a spus Nechifor. Președintele CJ Suceava a arătat că e nevoie și de curaj a celor care inițiază legi să adopte acest act normativ, la fel cum au făcut Spania, Portugalia și Italia, țări care au reușit astfel să se dezvolte. „Spania, Portugalia și Italia s-au dezvoltat pentru că au avut curaj să adopte parteneriatul public-privat ceea ce a permis proiecte comune și s-au dezvoltat”, a spus Cătălin Nechifor. El a arătat că un proiect important unde s-ar putea aplica parteneriatul public-privat este cel lansat de Consiliul Județean Suceava privind înființarea Safari Park din Păltinoasa. Nechifor a menționat că într-un astfel de proiect firmele private ar putea cofinanța alături de Consiliul Județean pentru ca să se poată atrage fonduri europene necesare finanțării acestui proiect turistic care va putea fi un pol de dezvoltare al județului. Și prefectul Florin Sinescu a vorbit în cadrul întâlnirii de parteneriat între public și privat. El a spus că nevoia de dezvoltare a fiecărui întreprinzător se poate realiza și printr-un parteneriat deschis cu autoritățile locale, județene și centrale. Primarul Ion Lungu a declarat, la rândul său, că e nevoie de noi investiții și de crearea de noi locuri de muncă pentru ca și bugetele localităților să depindă din ce în ce mai puțin de alocările din bugetul central. El a explicat că în Suceava veniturile proprii au crescut, în medie, cu 3 la sută, an de an, dar că este încă insuficient și crede că e nevoie ca o autoritate locală să aibă în construcția bugetului cel puțin jumătate din sume provenite din venituri proprii. Ion Lungu a mai spus că un parteneriat de tipul public-privat este funcțional la Suceava, făcând referire la centrala electrotermică a Bioenergy care produce acum energie termică la un preț foarte mic și a înlocuit producătorul vechi, Termica SA deținătoarea unei centrale pe patent sovietic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI