Falsa ofertantă de produse de curățare lovește din nou

O bătrână din Suceava a rămas fără banii din casă pe când analiza oferta

> Este cel de-al doilea caz de acest gen înregistrat în mai puțin de o săptămână > Ambele victime sunt persoane de sex feminin cu vârste înaintate din municipiul reședință de județ
 

Pentru că i-a mers prima dată a încercat din nou și i-a ieșit și de data asta. Este vorba despre o necunoscută care, ajutată de cel puțin încă o persoană, fură banii și bijuteriile bătrânelor. Până acum s-a întâmplat de două ori, ambele situații fiind înregistrate pe raza municipiului reședință de județ. Îngrijorător este și faptul că, deși modul de operare a fost același, noua victimă a apărut la doar două zile distanță de la precedentul caz. Persoanele implicate în furt au ales și de data asta o septuagenară căreia vineri după-amiază, în jurul orelor 15, i-au făcut o vizită la domiciliu. În prima fază, în fața ușii, femeia de 74 de ani a întâlnit o persoană de sex feminin, necunoscută, dar care s-a prezentat ca reprezentanta unui supermarket care oferă gratuit pensionarilor produse de curățare. Atrasă „de norocul picat pe capul ei” victima nu s-a mai gândit la protecția bunurilor și a invitat-o pe necunoscută în casă. Ca și în cazul precedent, au intrat în bucătărie închizând ușa camerei pentru a nu se vedea sau auzi ce se întâmplă prin apartamentul lăsat cu calea de acces neasigurată. Partea vătămată împreună cu femeia necunoscută au discutat despre produsele din „oferta” prezentată aproximativ 30 minute, după care s-au despărțit doar ca la scurt timp după plecarea vizitatoarei bătrâna să constate lipsa sumei de 1.000 de lei, a unui card bancar cu suma de 30 lei și a plicului cu codul PIN al cardului. Imediat a solicitat ajutorul polițiștilor, iar aceștia au demarat cercetările, întocmind și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului. Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la măsurile preventive pe care cetățenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordați de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri. Aceștia recomandă cetățenilor „să nu dea curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt doar un pretext de a pătrunde în locuințe și a sustrage bunuri. De asemenea, nu lăsați să intre în locuința dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societățile de gaz sau energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile”. În cazul în care aveți suspiciuni cu privire la faptul că sunteți înșelați apelați la numărul unic de urgență 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: