Bursa specială a locurilor vacante pentru tinerii defavorizați

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează vineri, 24 octombrie, de la ora 11, la parterul complexului comercial Iulius Mall Suceava, în zona liftului panoramic, Bursa specială a locurilor vacante pentru tinerii defavorizați.
 

„Sunt așteptați tinerii cu vârsta până în 26 de ani, care se află sau provin din sistemul de protecție a copilului, tineri care au copii, tineri a căror familie nu-i poate întreține, victime ale traficului de persoane, tineri care au executat pedepse privative de libertate, precum și angajatorii cu disponibilitate de recrutare” se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Suceava. Potrivit sursei citate, fiecare loc de muncă pentru tinerii aflați în aceste situații va fi subvenționat din bugetul asigurărilor de șomaj, cuantumul subvenției fiind de 1000 lei. Perioada de acordare este de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a perioadei de subvenționare până la cinci ani. Pe perioada ultimilor doi ani de menținere a contractului de muncă, cuantumul subvenției reprezintă jumătate din indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul tânărul. AJOFM Suceava anunță că a contactat instituții publice, parteneri sociali și primării implicate în acompaniamentul social personalizat al tinerilor cu risc de marginalizare socială și promovează interesele acestor tineri, identificând angajatori de inserție care dispun de locuri de muncă vacante și sunt interesați de acoperirea cheltuielilor de personal prin acest tip de subvenții. Agenții economici cu disponibilitate în recrutarea tinerilor defavorizați sunt rugați să contacteze biroul de relații publice al AJOFM Suceava la telefon 0230 523279, int. 104, transmit reprezentanții instituției sucevene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: