Se mișcă (încet…) țara

În ultima perioadă s-au realizat mai multe cercetări sociologice având ca subiect alegerile prezidențiale, realizatorii și beneficiarii acestora încercând să afle în ce măsură electoratul s-ar urni spre urne, care sunt ierarhiile momentului și, evident, să anticipeze cine ar putea fi învingătorul. Am numărat mai mult de 10 sondaje importante, iar unul dintre cele mai recente arată printre altele că, față de iulie a.c., când aproape 50% dintre electori se arătau interesați să voteze, estimarea numărului lor depășește acum 55%.
 

L.D. CLEMENT

Așadar, țara se mișcă spre viitorul președinte, cam încet, dar se mișcă. Fără a reuși să indice cu mare claritate numele viitorului președinte, interesant este că toate cercetările configurează momentan o întrecere între doi candidați, opțiunile pentru ei arătându-se însă destul de variate în funcție de zone geografice, în orașele mai mari față de orașele mai mici, în spațiile urbane față de cele rurale. Dacă imaginea ar rămâne și în continuare cam aceasta, marea necunoscută ar fi cum anume se vor „redistribui” voturile care acum par a merge către candidați aflați în zonele de mijloc și de subsol ale clasamentelor spre cei care, foarte probabil, vor accede la turul doi, totodată dacă nu cumva „pozele de sosire” anticipate acum îi vor scoate din case și pe alți electori, fie spre a consolida situația, fie spre a o da peste cap.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: