Ministrul delegat pentru păduri, Doina Pană, anunță că are în vedere situația Parcului Șipote

> Doina Pană a participat la inaugurarea unui drum modernizat la Iaslovăț, a inaugurat un pod la Marginea și a inspectat lucrări de regularizare din Vicovu de Jos > Ea a menționat că a fost interesată să știe ce lucrări trebuie finanțate urgent, în perspectiva prinderii fondurilor în bugetul pe 2015
 

Ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură, Doina Pană, a declarat, ieri, în comuna Marginea, că are în vedere situația Parcului Șipote din municipiul Suceava care în prezent nu poate fi amenajat, întrucât este inclus în fondul forestier. Întrebată dacă a discutat despre situația Parcului Șipote, ministrul a răspuns afirmativ, arătând printre altele că noul Cod silvic va soluționa astfel de probleme. Ea a menționat că trebuie pus accent nu numai pe rolul economic, ci și pe cel social al pădurii și că există un articol în noul Cod silvic care va trebui adoptat de Camera Deputaților, privind pădurile-parc sau pădurile instructiv-educative. Doina Pană a explicat că dacă în comunitatea locală se stabilește că o pădure ar trebui amenajată ca parc, aceasta se poate face, fără defrișări, cu înființarea de alei, piste pentru biciclete și chioșcuri informative. În cazul pădurilor cu scop educativ se pot face și defrișări, cu raportul de despăgubire de unu la unu, față de cum se prevede în prezent, cu raport de trei ori suprafața împădurită și de trei ori valoarea. Ea a arătat că această pădure va fi amenajată pentru a fi folosită de cetățeni și i se pare normal ca raportul de defrișare să fie de unu la unu. Doina Pană a participat la inaugurarea unui drum modernizat din comuna Iaslovăț, de 6,6 km și care a fost afectat de inundațiile din 2010, a inaugurat un pod peste râul Sucevița din comuna Marginea și a inspectat lucrările de regularizare a pârâului Remezău în comuna Vicovu de Jos. Ea a fost interpelată de localnicii din Vicovu de Jos care au cerut sprijin pentru stoparea unor alunecări de teren care le pun în pericol gospodăriile, alunecări care s-au produs după ce pârâul Remezău a rupt din maluri. Pană a explicat că a fost alocată acum suma de un milion de lei pentru lucrări de stabilizare a malurilor și că urmează să mai fie alocate fonduri, în funcție de necesități. Ea a explicat că este important să vadă în teren care sunt urgențele. Doina Pană a menționat că a vizitat aceste zone pentru a vedea ce lucrări trebuie finanțate urgent pentru a se face prioritizări și a include fondurile necesare în proiectul de buget pentru 2015. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat la rândul său că au fost efectuate numeroase lucrări în județ, dar că sunt multe nevoi de investiții în domeniul apelor și pădurilor. El a menționat că ministrului i se va prezenta și parcul de aventură de la Păltinoasa, pentru că e nevoie de sprijinul acestui minister pentru derularea acestui proiect turistic, în condițiile în care se face în fond forestier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: