PSD Suceava 2020

Cu toate că au rămas fără apă caldă

Sucevenii nu au dat buzna să-și plătească datoriile la Termica

> „Fac apel la cei care au datorii să meargă să-și achite facturile, astfel încât să se poată relua furnizarea apei calde și să se dea căldură în sezonul rece care se apropie” a subliniat șeful administrației locale, Ion Lungu > Apa caldă va fi livrată doar în situația în care banii vor ajunge la Bioenergy, iar această firmă va putea plăti furnizorul de masă lemnoasă
 

Sucevenii branșați la sistemul centralizat de termoficare nu se grăbesc să se prezinte la casierii pentru a-și achita facturile restante la serviciile de alimentare cu apă caldă și căldură. Se împlinește o săptămână de când Bionergy și Termica nu mai asigură aceste servicii, iar, potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, ritmul încasărilor nu s-a modificat în mod esențial. Șeful executivului municipal crede că, totuși, o atitudine pozitivă a consumatorilor se va face simțită odată cu plata salariilor și a pensiilor. „Trebuia văzut un efort și din partea asociațiilor de proprietari și a populației. Din păcate, nu s-au adunat sume importante, însă înțeleg că se vor da salariile și pensiile, iar acest lucru se va schimba” a precizat edilul-șef. Lungu spune că, pe parcursul lunii acesteia, de la bugetul local, spre societatea în insolvență din Lunca Sucevei, a fost îndreptată suma de 1,7 milioane de lei, reprezentând diferența dintre tariful efectiv achitat de populație și cel facturat de Termica la agentul termic pentru prepararea apei calde și încălzirea locuințelor. La producătorul Bioenergy, care a oprit centrala termică pe biomasă în urmă cu o săptămână, au ajuns doar 900.000 de lei, Lungu făcând apel la consumatorii casnici să-și mai reducă din debite, astfel încât apa caldă să revină la robinete, iar în iarna 2014-2015 să aibă căldură în apartamente. Aceasta în condițiile în care din totalul de 28 de milioane de lei, contravaloarea energiei termice furnizate din noiembrie 2013 până în septembrie 2014, Bioenergy s-a ales cu doar 12 milioane de lei, în prezent datoriile Termica ridicându-se la 16 milioane de lei. Pe de altă parte, conducerea firmei și acționarii din Capitală ai Bioenergy au cerut ca, din suma încasată de la populație, în conturile societății sucevene să fie virată o cotă de 42% din total. „În această lună, Primăria municipiului Suceava a achitat 17 miliarde de lei vechi către Termica. La această dată nu mai avem nicio datorie reprezentând subvenție, din această sumă 900.000 de lei ajungând la Bioenergy. Până la mijlocul săptămânii, această societate trebuie să adune 25 de miliarde de lei vechi din surse proprii, dar și de la asociațiile de proprietari. Fac apel la cei care au datorii, să meargă să-și achite facturile, astfel încât să se poată relua furnizarea apei calde și să se dea căldură în sezonul rece care se apropie” a subliniat Ion Lungu. Apa caldă va fi livrată doar în situația în care banii vor ajunge la Bioenergy, iar această firmă va putea plăti furnizorul de masă lemnoasă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: